Drugskartel zet prijs op kop van Columbiaanse drugshond

Redactie 27 jul 2018 Entertainment

Deze Columbiaanse drugshond heeft zoveel drugs ontdekt van een drugskartel, dat zij een prijs hebben gezet op de kop van het beest. Volgens BBC is de Duitse herder Sombra daarom overgeplaatst. Dit zeggen bronnen binnen de plaatselijke inlichtingendienst.

De Clan del Golfo (voorheen bekend als de Urabenos) is een machtig en gewelddadig drugskartel dat dus een prijs van 200 miljoen pesos (ruim 59.000 euro) op het hoofd heeft gezet van Duitse herder Sombra. Het stoom komt uit de oren bij de criminelen want de zesjarige hond heeft er onderhand voor gezorgd dat tonnen cocaïne zijn onderschept. Eerder vond Sombra al 5,3  ton aan cocaïne in de plaats Turbo en recent ook nog een 4 ton van het witte poeder in verschillende auto-onderdelen.

Sombra zorgt niet alleen voor het onderscheppen van drugs. Volgens de Columbiaanse politie hebben de acties van de hond al tot 245 aanhoudingen geleid. Om de hond te beschermen is ‘ie voor de zekerheid verplaatst naar een vliegveld in Bogota. Geef die hond gelijk een safehouse en een lintje alsjeblieft.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Drugskartel zet prijs op kop van Columbiaanse drugshond
Sluiten