BMW M5 zet driftrecord door 8 uur achter elkaar zijwaarts te glijden

Redactie 11 jan 2018 Machines

Iedereen die wel eens een poging heeft gedaan tot driften, weet hoe verdomd lastig dat is. Wij vinden het al moeilijk om het een bocht te doen, laat staan om dit een hele werkdag achter elkaar vol te houden. Dat kunstje leverde dan ook wel twee nieuwe wereldrecords op.

Het oude record was in handen van de Toyota GT86, die het voor elkaar kreeg om 165 kilometer achter elkaar zijwaarts rondjes te knallen. Johan Schwartz van BMW Performance Driving School durfde de uitdaging wel aan en stapte in een BMW M5 in een poging om dit driftrecord te verbreken.

driftrecord
Foto: BMW / autoexpress.co.uk

En hoe! In totaal gooide Johannes de beemer 8 uur lang zijwaarts. Met een lengte van 374 kilometer verpulverde hij het oude record van de Toyota. Daarvoor reed hij 549 rondjes en moest hij vijf keer de brandstofslang in de tank te hangen. Maar hoe doe je dat als je bezig bent om een driftrecord neer te zetten? Gewoon een andere driftheld in een re-fuel BMW zetten en tijdens het driften tanken. Beetje zoals straaljagers dat in de lucht doen. Dat feit alleen vinden wij al een prestatie op zich.

Met zijn prestatie wist hij twee records te noteren. 1) de langste drift ooit en 2) de langste drift in 8 uur tijd. Netjesss. Van harte gefeliciteerd hè! Hieronder zie je hoe dat eraan toeging.

 

Reageer op artikel:
BMW M5 zet driftrecord door 8 uur achter elkaar zijwaarts te glijden
Sluiten