Drie alternatieven voor de Samsung Galaxy S7

wpk-admin 15 feb 2016 Entertainment

Je kan natuurlijk net als zoveel mensen zitten wachten op de nieuwste Samsung. Wil je niet persé een Samsung Galaxy S7 kopen, dan zijn er een aantal interessante alternatieven. We zetten er drie voor je op een rijtje.

Huawei Mate 8
Groter is altijd beter, dat weet iedereen. Veel groter dan de Huawei Mate 8 zal het niet gauw worden. Het scherm is maar liefst 6 inch lang.. eh groot. Het toestel is sinds kort te koop, en behalve het enorme scherm is er genoeg om van te houden. Bijvoorbeeld de 16 megapixel camera. Handig voor die hoge-resolutie foto’s van de billen van je vriendin. Dankzij de vingerafdrukscanner staan die ook nog eens veilig op de Mate 8 opgeslagen, want niemand kan ooit nog je code afkijken als je hem invoert.

Verder beschikt de Mate 8 over alle snufjes die je bij een moderne smartphone mag verwachten. Genoeg rekenkracht, werkgeheugen en opslagruimte dus. En dat alles komt ook nog in een strakke, dunne metalen behuizing. Wat wil je nog meer?

Sony Xperia Z5 Compact
Wil je al die kracht, camera-capaciteiten en dat liever in een iets kleiner toestel? Deze Xperia Z5 Compact past gegarandeerd in elke broekzak. Dat heeft Sony er verder niet van weerhouden het toestel helemaal vol te proppen met bloedsnelle hardware. En hadden we het al gehad over de prachtige 23 megapixel camera? Die profiteert van alle camera-expertise die er bij Sony aanwezig is. Zo krijg je gegarandeerd alles haarscherp op beeld.

De meeste energie van een smartphone gaat tegenwoordig zitten in het aansturen van het scherm. Omdat dat bij de Sony-smartphone relatief klein is (4,6 inch) gaat hij lekker lang mee op de accu. Reken in ieder geval op twee dagen. En dan hebben we de meest interessante eigenschap van de Xperia Z5 Compact nog niet gehad. Hij is namelijk geheel waterdicht. Je hoort het goed. Hij werkt dus ook onder de douche.

Huawei Nexus 6P
De grootste kracht van de Nexus 6P is de software. Die is namelijk vrij van frutsels en overbodige apps die alleen maar in de weg zitten. Dit is een Nexus-toestel. Dat betekent dat hij in samenwerking met Google is ontwikkeld. In het geval van de Nexus 6P komt dat erop neer dat de nieuwste software, te weten Android 6.0 Marshmallow, is gekoppeld aan supersnelle hardware. Het scherm mag er trouwens ook zijn, met zijn doorsnede van 5,7 inch. Pixels heb je met de QHD-resolutie genoeg.

Ook op dit toestel zit een vingerafdrukscanner, iets waar we anno 2016 eigenlijk niet meer zonder kunnen. Het is een fijne toevoeging, maar toch is de software op de Huawei het grootste voordeel. Omdat hij helemaal is gestript van alle overbodige zaken, gaat alles ook nog eens extra vlot. Precies wat je wil bij… een smartphone.

Reageer op artikel:
Drie alternatieven voor de Samsung Galaxy S7
Sluiten