Detroit brengt het duistere verleden van Amerika naar het witte doek

Redactie 13 apr 2017 Entertainment

Regisseuse Kathryn Bigelow haalde in 2010 en 2012 een aantal Oscars op voor haar imposante films The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. Beide actiethrillers kregen lovende kritieken en onderstreepten nog maar eens dat Kathryn de beste vrouwelijke regisseur van het moment is.

Haar nieuwe film Detroit kent net als voorgaande films van haar hand een duistere kant. Het epos draait om de rassenrellen in Detroit in de zomer van 1967. Er werd toen vijf dagen lang gevochten tussen de onderdrukte zwarte bevolking en de politie die keihard ingreep. Zelfs de National Guard moest ingrijpen op aandringen van de gouverneur.

De strijd kende talloze slachtoffers, waaronder 43 doden en 467 gewonden. Ruim 7000 mensen werden gearresteerd vanwege hun aandeel in de rellen. Detroit gaat in op de politieke besluiten en de verhalen van gewone mensen die aanwezig waren bij het dram. De beladen film takelt zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis op en gaat waarschijnlijk een goede beurt maken in de filmwereld.

Op 4 augustus kunnen we Detroit in de bioscopen verwachten.

Reageer op artikel:
Detroit brengt het duistere verleden van Amerika naar het witte doek
Sluiten