Donkervoort komt met nieuwe gruwelijke editie van de D8

koen 7 jan 2015 Machines

Om het jaar 2014, wat voor Donkervoort in vele opzichten een uitstekend jaar was, te vieren lanceert Donkervoort de D8 GTO Bilster Berg Edition. Een editie om blij van te worden!

De reden waarom 2014 zo’n goed jaar was is omdat Donkervoort een nieuwe vestiging opende in het Duitse Bilster Berg, vandaar ook toevoeging in de naam. Verder werd er op het circuit van Bilster Berg ook nog eens een ronde record gereden. Het is in ieder geval reden genoeg voor Donkervoort om veertien exclusieve bolides uit te brengen. Het aantal is refererend aan het jaartal.

Aan de Bilster Berg Edition is er wel het één en ander veranderd in vergelijking met de ‘standaard’ D8 GTO om extra te benadrukken dat dit een überspeciale editie wordt. Deze speciale bolide is direct herkenbaar aan de nieuwe en unieke design van de neus om een nog krachtigere look te geven. Verder zijn er diverse emblemen aangebracht die aangeven dat het om een speciale editie gaat. Zoals dat detail op het dashboard waar een typeplaatje komt met de naam van de eigenaar en het serienummer van de auto.

Qua prestaties gaat de Bilster Berg Edition er iets op vooruit in vergelijk met zijn voorganger. Er komen een nieuwe set schokbrekers op, er is een extra rolkooiconstructie toegevoegd en er zit een nieuwe anti-rollbar op om de wegligging te verbeteren. Het aantal pk’s blijft daarentegen hetzelfde. Ook deze bolide krijgt een 380 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder van Audi. Het sprintvermogen verandert ook niet echt. Hoeft ook niet, want de sprint naar 100 km/u gaat in een huiveringwekkende 2.8 seconden.

Wat wel weer vet is aan deze nieuwe Hollandse vierwieler is dat je zelf kunt bepalen welke kleur het exterieur en interieur moet krijgen. Fijn! Wil jij nou één van de veertien eigenaren worden? Pak er maar een dikke stapel flappen bij, want de prijs van de D8 GTO Bilster Berg Edition ligt op €194.000,- (incl. 21% BTW). Bruut ding hoor!

Reageer op artikel:
Donkervoort komt met nieuwe gruwelijke editie van de D8
Sluiten