Docutip: Fink – Less Alone

redactie 1 sep 2016 Entertainment

Een van onze favoriete artiesten is zonder twijfel Fink. Ooit erop geattendeerd door vriend Dionnie, voor het eerst live gezien op een zomerse middag op Sziget, daarna nooit meer uit onze muzikale bibliotheek verdwenen. Fin Greenall uit Cornwall begon zijn artiestenloopbaan als technodj, maar vergaarde roem, lof en bekendheid als singer-songwriter.

Met albumtoppers als Distance and Time, Perfect Darkness en Hard Believer bivakkeert deze man al jaren in de hoogste regionen van onze muziekbibliotheek. Met zijn bezwerende stem, piekfijne gitaarspel en zware bassen maakt hij de perfecte reismuziek, seksmuziek en filosofeermuziek. Als je nog geen idee hebt over wie we het hebben. Zet je koptelefoon op, doe je volume op hard en zet bazennummers als Berlin Sunrise, Perfect Darkness of Shakespeare. Maar eigenlijk moet je gewoon de tijd nemen om even een heel album te luisteren. 

Eyeforce en Tommy N Lance Photography kregen de kans om een documentaire te schieten met en over deze held. Samen vertrokken ze op een psychologische reis en kwamen ze op donkere plekjes en muzikale inspiratie. Een bijzonder inkijkje in de psyche van een van de beste artiesten van onze generatie. Wat een pareltje van een muziekdocumentaire.

FINK | LESS ALONE from EYEFORCE on Vimeo.

Reageer op artikel:
Docutip: Fink – Less Alone
Sluiten