Fransman van 71 jaar vandaag begonnen aan oceaanoversteek in dobberende ton

redactie 27 dec 2018 Entertainment

Je denkt waarschijnlijk dat we een grapje maken, maar niets is minder waar. Vandaag is een Fransman begonnen aan poging om de oceaan over te steken in een dobberende ton. Bijzonder is het in ieder geval wel. 

Jean-Jacques Savin is zeker geen jonge dude, hij is namelijk 71 jaar oud. De man bulkt van de levenservaring, zo was hij parkwachter, piloot en paratroeper.

4500 kilometer

Vandaag startte zijn reis op de Canarische Eilanden. Binnen drie maanden hoopt hij het Caribisch gebied te bereiken. Dat is een slordige 4500 kilometer. Een mooi streven. Snel gaat het in ieder geval niet. Door de deining gaat zijn tonnetje ongeveer 2/3 kilometer per uur. Vanochtend in een interview met AFP sprak hij over gunstig weer en een fijne deining. Hij hoopt uiteindelijk op Martinique of Guadeloupe  aan te komen, deze eilanden zijn Franstalig. “Dat zou het papierwerk en het thuistransport van de ton een stuk simpeler maken”, zei hij.

Klein maar fijn

Hij heeft zijn tonnetje helemaal zelf ontworpen en gebouwd. Er zit een opslagruimte, keukentje en slaapruimte in. Maar echt groot is het natuurlijk niet. Ongeveer 6 vierkante meter leefoppervlakte. Wij vragen ons af of hij niet helemaal gek gaat worden. Je zit toch maanden alleen op zee.

Je kan zijn reis volgen op Facebook. Hij had een budget van 60.000 euro, wat hij ophaalde met inzamelingsacties.

NU.nl

Reageer op artikel:
Fransman van 71 jaar vandaag begonnen aan oceaanoversteek in dobberende ton
Sluiten