In dit Zwitserse hotel slaap je in de open lucht

Redactie 18 nov 2017 Entertainment

Kamperen, maar dan net even anders. In Zwitserland is het sinds vorig jaar mogelijk om een wel hele originele hotelkamer te boeken. Het uitzicht is een extraatje maar het dak en de muren moet je er zelf even bij fantaseren. De kamer ligt namelijk midden in de Zwitserse bergen bij Graubunden. Van claustrofobie heb je in ieder geval geen last hier.

Wat je wel krijgt in dit nulsterrenhotel is een vloer, twee nachtkastjes met lampen en een tweepersoonsbed onder de sterrenhemel. Het is klinkt wat primitief maar dat valt mee. Elke morgen komt een butler je ontbijt op bed persoonlijk brengen en zeg nou zelf, dat is naast een adembenemend uitzicht toch het enige wat je het voor doet?

Moet je naar het toilet? Dat kan. Als je eerst even 16 kilometer door een grasweide wandelt naar de bewoonde wereld. Zie je dat toch niet zo zitten? Dan is achter een struik duiken de overgebleven optie. Ach, die kleinigheidjes hou je.

Het hotel in Zwitserland, beter bekend, als Null Stern is in 2008 begonnen met een hotel in een bunker in het Zwitserse Teufen. “De essentie en het idee is nog steeds hetzelfde,” zegt Daniel Charbonnier, een van de drie eigenaren. “We plaatsen de gast middenin een beleving en focussen op het ontastbare door al het andere te minimaliseren.” De enige ster ben jezelf.

Zin om origineel uit te pakken bij je vriendin? De hotelkamer in de Alpen kost je 250 Zwitserse frank ofwel €230 euro. Reserveren kan bij Safiental Tourism. Valt je surprise letterlijk in het water door de weersomstandigheden? No probs, annuleren is mogelijk.

Nullsterenhotel
Nulsterrenhotel

Foto’s: Airwows

Reageer op artikel:
In dit Zwitserse hotel slaap je in de open lucht
Sluiten