Dit zijn de nieuwe Tiempo’s waar Andrea Pirlo op gaat lopen

redactie 19 nov 2015 Entertainment

Nike gaat voorlopig nog niet aan de voetbalschoen met de stompe neus, wel komen ze met een nieuw paradepaardje in de vorm van verse Tiempo’s. De schoen van gerenommeerde topverdedigers als Sergio Ramos, Gerard Pique en Raphaël Varane en legend Andrea Pirlo.

De Tiempo Legend 6 bestaat al meer dan twintig jaar en zoals het zesje doet vermoeden zijn we aanbeland bij de zesde generatie lederen voetbalschoenen. De patta staat voor optimale balcontrole, perfecte pasvorm en supergrip in de schoen. Nieuw is het dempende raster dat voor groeven in het leer zorgt en daarmee extra grip op de bal garandeert.

Verder is ook de tong – die flap onder je veters – van de Tiempo aangepast. Dat gaat gepaard met allemaal moeilijk termen als one-piece solution en microfiber materiaal, maar het komt er eigenlijk op neer dat de flap die onder je veters zit beter is geïntegreerd in de schoen, waardoor die lekkerder zit. Daarnaast is er een niet onbelangrijke feature voor de mensen die regelmatig met een pak ijs op de enkel zitten. De schoen is aan de binnenkant van de enkel iets hoger dan aan de buitenkant, waardoor je schoen beter aansluit op je enkel en je er dus minder snel doorheen klapt. Als ‘ie nou ook nog in het zwart wordt uitgevoerd vinden we ‘m helemaal vet.

Hebben? De Tiempo Legend 6 is vanaf 29 november beschikbaar in de Nike Football App en vanaf 1 december op nike.com. 

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe Tiempo’s waar Andrea Pirlo op gaat lopen
Sluiten