Dit zijn de autotrends voor 2017

Redactie 21 jun 2017 Machines

De tijd dat je patserig kon doen met je climate control en parkeersensoren is voorbij. In 2017 zijn er flink wat trends bijgekomen, vooral op het gebied van veiligheid. Deze drie toptrends mogen er in jouw nieuwe auto niet ontbreken.

Assistentie bij het rijden
Wie had nu gedacht dat een zelfrijdende auto veilig zou zijn? In 2017 gaan de eerste toch echt rijden en het is zelfs nog veiliger dan wanneer we zelf rijden. Een zelfrijdende auto is uitgerust met 360 graden omgevingscamera’s die zicht geven rond de auto en tot 250 meter ver. De auto moet ook ultrasone sensoren hebben en een radar, waardoor hij continu landschap en omgeving waarneemt en registreert terwijl de auto zelf rijdt. Zo kan hij de omgeving non-stop in de gaten houden. Ga maar eens na, een auto met deze snufjes kan kiezen op welke rijbaan hij gaat rijden en of hij een snellere baan moet nemen bij langzaamrijdend verkeer. De auto weet ook precies wanneer hij een afslag moet nemen zodat je die nooit meer mist. Hij herkent verkeersborden, regelt de afstand tot de voorganger en remt bij een ongeval. Ideaal!

Parkeren op afstand
Nooit meer minutenlang tobben om je auto ergens tussen te krijgen en nooit meer uit de auto klauteren nadat je hem net te strak langs de muur hebt geparkeerd. Auto’s worden steeds groter en parkeerplaatsen groeien niet mee. De kans dat je een andere auto raakt is dan ook groot. Juist daarom zijn er nu auto’s ontwikkeld die kunnen parkeren op afstand. Met enkele handelingen op je smartphone wordt je auto veilig geparkeerd. Je auto moet wel zijn uitgerust met ultrasone sensoren van Parktronic, een 360 graden camera’s, het keyless-go-systeem en een automatische transmissie. Maar dan hoef je nooit meer weg te kijken wanneer je vrouw je Audi A6 inparkeert.

Aanvullende apps
Tegenwoordig heb je overal apps voor. En dan ook echt óveral. De meeste automerken doen mee met deze trend en het zijn vaak nog handige apps ook. Zo zijn er apps waarmee je op elk moment de belangrijkste gegevens van je auto op kunt vragen, zoals het brandstofpeil, de bandenspanning of de staat van de remmen. Het is zelfs mogelijk om de klimaatregeling op afstand in te schakelen waardoor je auto al op temperatuur is voor je instapt. Er zijn al auto’s die sleutelloos zijn en ontgrendeld kunnen worden via een app. Ben je weleens vergeten waar je je auto ook alweer had geparkeerd? Met GPS spoor je hem zo weer op. Voor de vergeetachtigen onder ons kun je ook checken of je auto op slot staat. Handig!

Deze trends klinken misschien als science-fiction, maar ze zijn nog maar een voorbode voor wat er allemaal nog meer gaat komen. Ook in 2017 zijn er nog meer trends op het gebied van veiligheid. Benieuwd? Ga dan naar het volledig overzicht van autotrends  2017 afkomstig van UnitedConsumers.

Reageer op artikel:
Dit zijn de autotrends voor 2017
Sluiten