Dit zijn de 5 duurste en ziekste jachten ter wereld

redactie 1 jul 2016 Entertainment

Bootje varen is iets moois. Lekker op het water met goede vrienden en een mooi uitzicht. Als wij aan een boot denken dan is dat natuurlijk geen sloepje. We hebben de open wateren van de wereld afgespeurd naar de meest exorbitante jachten die men zich maar kan wensen. Van raketsystemen tot drijvende steden, niks is te gek.

5. Superyacht A – 292 miljoen euro.

Dit monster is ‘slechts’ 199 meter lang en is eigendom van Andrey Melnichenko. De Russische ondernemer heeft een persoonlijk vermogen van meer dan tien miljard, dus dit bootje kan hij zich prima veroorloven. Het jacht heeft twee zwembaden en zou er naar zeggen vanbinnen uitzien als het hoofdkwartier van een bond villain.

4. Dubai- 359 miljoen euro.

De Emir van Dubai is de trotse eigenaar van dit speeltje, dit zal de naam wel verklaren. hij ziet er er niet super spectaculair uit maar is niet normaal groot. Wat een ding.

3. Azzam – 539 miljoen euro.

Het grootste superjacht staat op naam van de Emir van Abu Dhabi en de President van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat is hetzelfde mannetje. Met haar 180 meter, 94.000 pk en topsnelheid van bijna 60 km/u is het een waar monster. Oja, er zit ook een raketsysteem in om vijanden op afstand te houden. Wel zo veilig.

2. Eclipse – 720 miljoen euro.

We stellen jullie voor aan de Eclipse. Als diti jacht een vrouw was dan zou het de verleidelijke Kim feenstra zijn. Elegant, bloedmooi en in voor een avontuurtje. Roman Abramovitsj is naast eigenaar en mede-eigenaar van Chelsea en CSKA Moskou ook trotse eigenaar van het eerste gigajacht. Wat een ding!

1. The Streets of Monaco – 899 miljoen euro.

Strijkt het F1 circus weer neer in Monaco en ben je te laat met een kamer boeken? Geen probleem, als je dit drijvende replica van Monaco op de kop tikt dan waan je je altijd aan de Cote D’azur. Het meer dan 150-meter lange schip draagt een kopie van alle bekende plekken in Monaco: het Monte Carlo Casino, Hotel de Paris en natuurlijk het GP circuit. Geniaal.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 duurste en ziekste jachten ter wereld
Sluiten