Dit zijn de 12 finalisten van Ferrari’s Top Design School Challenge

redactie 28 dec 2015 Machines

Hoe zouden Ferrari’s er in de verre toekomst uitzien? Dat vroegen de Italianen zichzelf ook af. Ze schreven een wedstrijd uit onder de top designscholen van de wereld met een simpele opdracht: teken jouw Ferrari in het jaar 2040. Zeer interessant, zeker als je je bedenkt dat de F40 ‘pas’ 25 jaar geleden gebouwd is.

Nadat eerst 50 schetsen werden geselecteerd zijn we nu overgebleven bij de echte finale. De laatste twaalf. Drie modellen van vier verschillende scholen zijn overgebleven. De scholen die het tot de laatste schifting hebben overleefd zijn de Hochschule Pforzheim in Duitsland, de College for Creative Studies in Detroit, de Hongik University in Seoul en the ISD-Rubika in Valenciennes.

Er worden twee prijzen uitgereikt. De een is de Premio Speciale, gekozen door de leden van de Facebookpage van Ferrari en een overall winnaar, de Gran Premio die wordt gekozen door een jury. Een jury die bestaat uit gerenommeerde namen als Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Nick Mason, Jay Kay, Flavio Manzoni, Andrea Militello, Rodolfo Gaffino Rossi, Aldo Colonnetti, Franco Cimatti, Nicola Boari and Marc Newson.

Welke vind jij de tofste?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 12 finalisten van Ferrari’s Top Design School Challenge
Sluiten