Dit zijn de 10 gevaarlijkste dieren ter wereld

Als we gevaarlijke dieren zeggen denk je waarschijnlijk aan leeuwen, beren, haaien en dat soort moordmachines, maar zijn zij wel verantwoordelijk voor de meeste doden? Wij trokken de wijde wereld in om de 10 gevaarlijkste beesten te vinden, en daar zitten een paar flinke verassingen tussen.

10. Krokodillen (1.000 doden per jaar)
Dit gepantserde monster heeft bijna geen natuurlijke vijanden, is een echte killer en vreet alles op wat voor zijn poten komt. Of je nu een buffel bent of een mens, je bent kansloos. Gave, maar bijzonder nare beesten.

9. Lintwormen (2.000 doden per jaar)
Deze beesten kunnen maanden of jaren in je lichaam leven zonder dat je het door hebt, maar soms merk je het wel degelijk. Deze beestjes kunnen flink wat schade aanrichten en zelfs je belangrijkste organen slopen.

8. Ascaris spoelwormen (2.500 doden per jaar)
Nog zo’n gezellig wormpje op de lijst. Deze kleine sliertjes gaan naar binnen via je eten en gaan lekker in je darmen zitten. Langzaam vreten ze zich vol en blokkeren ze je darmen en lever om uiteindelijk zich een weg naar buiten te eten. Van binnenuit opgegeten door een worm, zo wil niemand aan zijn einde komen.

7. Zoetwaterslaken (10.000 doden per jaar)
Deze slakjes kruipen in je buikwand om daar hun eitjes te leggen met als gevolg dat je benen stoppen met werken of dat je bloed gaat kotsen. Een snelle dood is het niet. Toepasselijk met een slakkengang naar je plaats tussen zes planken. 

6. Roofwantsen (10.000 doden per jaar)
Deze kleine roofmonstertjes staan bekend voor hun uiterst pijnlijek beet die ook nog eens een parasiet in je kan achterlaten. De beet is niet dodelijk. Je raadt het al: die parasiet dus wel, die is in staat om Chagas-koorts te veroorzaken, wat leidt tot hartfalen en de onomwentelijke dood. 

5. Tseetseevliegen (10.000 doden per jaar)
Het lijkt een gewone vlieg maar deze beestjes verspreiding de zogenaamde slaapziekte. Bij deze ziekte stop zo ongeveer alles met werken en zwellen je hersenen op. Klinkt akelig he? Is het ook.

4. Honden (25.000 per jaar)
Hondsdolheid is geen grap en, zoals de naam al zegt, zijn honden de voornaamste verspreiders ervan. Gelukkig hoeven wij er ons relatief weinig zorgen over te maken want er zijn maar weinig honden die deze ziekte dragen. Desalniettemin goed voor 25.000 doden per jaar. 

3. Slangen (50.000 per jaar)
Je hebt ze in het groot en in het klein en ze kunnen je vergiftigen of wurgen. Deze killers verschijnen in vele gedaantes en een groot deel daarvan, om precies te zijn nul, wil je niet in je slaapkamer tegenkomen.

2. De Mens (475.000 per jaar)
We staan gewoon zelf op nummer 2. Moord, oorlogen, aanslagen en ga zo maar door. We zijn nu eenmaal niet altijd even vriendelijk voor onze medemens.

1. Muggen (725.000 per jaar)
De kleine beestjes die je de hele nacht wakker houden zijn niet alleen vreselijk irritant maar ook nog eens heel dodelijk. Door hun bloedlust verspreiden ze allerlei ziektes, zoals: malaria, knokkelkoorts, gele koorts en nog veel meer. Dus als je een mug ziet, doe je medemens een plezier en mep hem plat.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste dieren ter wereld
Sluiten