Dit wrak wordt geveild voor een half miljoen euro

Redactie 26 aug 2018 Machines

Veilinghuis Mecum heeft geen gloednieuwe en glimmende bolide in de aanbieding. Nee, ze veilen een opknappertje. Dit lijkt een behoorlijk gehavende Porsche 911, maar hij moet alsnog een half miljoen euro kosten. Eentje voor een handige Harry die zijn handjes wil laten wapperen om deze Porsche weer tot leven te wekken.

Oh, we moeten je trouwens nog iets vertellen over deze schroothoop. Het is niet echt een 911 namelijk. Eigenlijk is het de 959, een van de eerste supersportwagens van Porsche. Niet echt een deal breaker aangezien daar maar 294 van gemaakt zijn, maakt hem dus alleen maar meer waard. Het goede nieuws is sowieso dat de auto gewoon nog rijdt. Nou ja, hij rijdt inderdaad en daarmee is dan ook alles gezegd. Beetje behelpen is het wel, met de as rechts voor die wordt ondersteund door een plankie met twee wieltjes. Behoorlijke uitdaging dus deze opknap waggie.

Wrak
Bron: Mecum

Trailer

De schade komt doordat de trailer waarop de auto is vervoerd, tegen een boom aan is geknald. Op de teller staat nog geen 4.000 mijl, zo’n 6437 kilometer. Een nieuwe 959 kost ongeveer een miljoen euro, dus de inschatting van 390.000 tot 475.000 euro van het veilinghuis is niet zo gek.

Wrak
Bron: Mecum

Verzamelaars

Hij is zoveel waard omdat het volgens velen de eerste echte supercar is. Echt een item voor verzamelaars dus. Er ligt een 2,9-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s achterin met een vermogen van 444 pk. In 3,9 seconden zit je met deze Porsche al op de 100 kilometer per uur, best netjes. De topsnelheid liegt er ook niet om, die ligt namelijk op 315 kilometer per uur. Best een gruwelijke wagen dus als je hem even aanpakt.

Wrak
Bron: Mecum

Foto’s: Mecum.

Reageer op artikel:
Dit wrak wordt geveild voor een half miljoen euro
Sluiten