Dit waren de eerste dingen die gebeurden op het internet!

redactie 17 apr 2016 Entertainment

Voor alle bestaat een eerste keer. Zo ook voor het internet. Het eerste mailtje, het eerste sociale netwerk, de eerste tweet, de eerste foto, de eerste website… Wij zochten het allemaal voor je op! Haal de zakdoekjes er maar bij, mannen, want je zou er bijna nostalgisch van worden. Wat is er toch een hoop veranderd sinds die tijd.

1. Het eerste webdomein
Symbolics.com kwam tot stand op 15 maart 1985 en bestaat nog steeds! Het dient nu als een nostalgisch platform waar mensen meer te weten kunnen komen over de historie van het internet. Vet!
 


2. De eerste blog

In 1994 startte Justin Hall, toen nog een student, zijn eigen blog genaamd ‘Justin’s Links from the Underground’. Het begon als een website met linkjes naar alles wat hij interessant vond, maar groeide al snel uit tot een soort dagboek. Justin had natuurlijk geen idee dat hij de allereerste online blogger was en daarmee een wereldwijde trend zette. 


3. De eerste foto

De dames op de foto maakten onderdeel uit van Les Horribles Cernettes, een comedybandje. Het kiekje werd ge-upload door Tim Berners-Lee, de oprichter van het internet. Tim, we hebben het uiteindelijk aan jou te danken dat we dit lijstje kunnen maken. Waar kunnen we het doosje Merci naartoe sturen?

4. Het eerste Reddit-topic
Op 23 juli 2005 werd het allereerste Reddit-topic geopend. Het design van de site is sindsdien nauwelijks veranderd. Zo zie je maar weer: verandering hoeft niet altijd goed te zijn.


5. De eerst Tweet

De eerste Tweet kwam natuurlijk van Twitter-oprichter Jack Dorsey. zelf Destijds heette de site nog ‘Twttr’. Grappig feitje: als je nu “twttr.com” intypt, kom je nog steeds gewoon op Twitter terecht. Slimmerik, die Jack. 


6. De eerste Instagram-foto

Van de eerste Instagram-foto zal het je ook niet verrassen dat die van de oprichter kwam. Kevin Systrom plaatste namelijk deze foto van een hond. Het beest heeft nog altijd geen flauw benul hoe beroemd dat hem maakte… 


7. De eerste bestelling op Amazon

Amazon begon net als bol.com als een bescheiden online boekwinkeltje. Op de foto zie je het allereerste boek dat Amazon ooit verkocht! 


8. Het eerste mailtje

Jawel, ook het allereerst mailtje werd verstuurd door de kamer zelf. Ray Tomlinson stuurde als test een mailtje naar zichzelf. Dat gebeurde in 1971! Kun jij het je voorstellen?! 


9. Het eerste sociale netwerk

Six Degrees werd opgericht in 1996 en het staat te boek als het eerste sociale netwerk ooit. Facebook, Twitter en Instagram waren toen nog verre toekomstdromen. 

Reageer op artikel:
Dit waren de eerste dingen die gebeurden op het internet!
Sluiten