Dit vliegtuig brengt je in 11 minuten van Londen naar New York

redactie 28 jan 2016 Entertainment

Ook zo’n hekel aan lange vluchten? Dan is het vliegtuig dat Charles Bombardier heeft ontworpen wel wat voor jou. Charles is industrieel ontwerper en hij bedacht een vliegtuig dat je in een tijdbestek van een slordige 11 minuten van Londen naar New York kan brengen. Elf minuten! Dat is twaalf keer zo snel als de Concorde. Dit alles meldt het altijd betrouwbare CNN.

Zijn vliegtuig heet de Antipode en zou maximum plaats bieden aan tien personen. Daarmee zou een maximum snelheid kunnen worden bereikt van 20.000 km/u. Hoe dan? Nou, door geen motoren aan de vleugels te hangen maar raketten. Daarnaast wordt toestel uit één stuk gemaakt, wat zorgt voor optimale aerodynamica.

De kans dat dit vliegtuig op korte termijn van Schiphol zal opstijgen is natuurlijk nihil, maar we gooien het maar op de noemer toekomstmuziek. Of zoiets reeël haalbaar is een tweede. Het belangrijkste euvel met dergelijke snelheden is oververhitting. Bij een snelheid van 20.000 km/u wordt het vliegtuig belachelijk heet. Kan die niet aan. Materiaal dat de NASA gebruikt voor hun raketten moet uitkomst bieden, maar tot dusverre is dat nog niet succesvol toegepast op vliegtuigen.

Daarmee gaat de Antipode voorlopig op de grote stapel met andere, veel tragere supersonische vliegtuigen als de LAPCAT 2, een ontwerp van Airbus en de Spaceliner. Wij wachten geduldig af en proberen te overleven totdat zo’n vliegtuig zover is. 

Reageer op artikel:
Dit vliegtuig brengt je in 11 minuten van Londen naar New York
Sluiten