Dit roken, drinken en snuiven acteurs echt in tv-series en films

Redactie 25 feb 2018 Entertainment

In de wereld van de film wordt er heel wat rondgezwaaid met geweren, behoorlijk wat gezopen en de kilo’s cocaïne vliegen je om de oren. De acteurs zien we in series zoals Peaky Blinders alle producten gebruiken die god verboden heeft. Geen scène zonder een peuk in de hand, af een toe een lijntje sos die naar binnen wordt gewerkt en het tempo waarin gezopen wordt is ronduit belachelijk. Natuurlijk worden deze verdovende middelen niet echt gebruikt. Maar wat roken, drinken en snuiven de acteurs dan wel?

Cocaïne
Zoals je misschien wel zult verwachten wordt er in films geen echte cocaïne gesnoven. Toch wordt er wel degelijk een wit poeder door de neus gejaagd. Dit is tegenwoordig bijna altijd inositol, dat is een vitamine B-poeder dat bijna precies op cocaïne lijkt alleen dan zonder de effecten. Alhoewel het niet geheel zonder bijeffecten is. Zo snoof Jonah Hill voor zijn rol in the Wolf of Wallstreet zoveel inositol dat hij bronchitis opliep en voor een maand ziek was. Voor dat mensen inositol gingen snuiven werd babypoeder vaak gebruikt. Zo snoof Al Pacino in de legendarische maffiafilm Scarface heel veel babypoeder. Niet echt lekker voor je neus al dat Babypoeder snuiven. In een interview zei Al Pacino: “Ik had doordat het melkpoeder was nog heel lang last van mijn neus. Jaren later vond ik nog steeds stukjes melkpoeder terug. Ik weet niet wat er precies gebeurd is tijdens de opnames, maar goed was het niet”.

Sigaretten
Vroeger werden er gewoon echte sigaretten gerookt in films. De sigarettenfabrikanten wilden maar wat graag hun sigaretten via films promoten. Vroeger kregen films meerdere sloffen opgestuurd waar de cast en crew maanden van konden roken. Tegenwoordig worden er neppe sigaretten gerookt in films. Hier zitten geen verslavende stoffen en teer in. De sigaretten bestaan uit kruiden maar zien er wel precies hetzelfde uit. Cillian Murphy de acteur die Tommy Shelby speelt, het hoofdpersonage in de tv serie Peaky Blinders, rookte zo ongeveer 3.000 nepsigaretten in de eerste drie seizoenen van de serie. ‘Ik vroeg aan de crew of ze konden bijhouden hoeveel sigaretten ik rookte puur uit interesse. Ze denken dat het er ongeveer 3000 zijn”. Dat zijn behoorlijk veel nepsigaretten, die hoeveelheid zal ook niet echt gezond zijn. Verder zei hij nog “Mensen rookten toen de gehele dag door, dus paste het bij het personage”.

Wiet
Wiet wordt in films vaak vervangen door kruidentabak, oregano of gedroogd basilicum. In Amerikaanse films en series wordt vaak gebruik gemaakt van legal van International Oddities. Dit bedrijf verkoopt allerlei variaties nep ganja. Van het product zal je wel wat gaan voelen maar niet genoeg om niet meer te kunnen functioneren.

Drank
Drank wordt in films vaak vervangen door non alcoholische dranken die op het alcoholische goedje lijken. Voor wodka, tequila ofwel alles dat doorzichtig is gebruikt men gewoon water. Voor whisky wordt vaak thee gebruikt en voor Rode wijn cranberry sap. Dranken zoals bier wordt gewoon de non alcoholische variant genuttigd. Heel soms drinken de acteurs echter wel gewoon echte alcohol. Soms wordt het zelfs expres gedronken, tegen de zenuwen bijvoorbeeld. Zo nam Margot Robbie, voor haar seks scene met Leonardo Dicaprio in the Wolf of Walstreet, een paar tequila shots om een beetje te relaxen.

Zie hier 10 acteurs die dronken werden op de set:

manners.nl

Reageer op artikel:
Dit roken, drinken en snuiven acteurs echt in tv-series en films
Sluiten