Werken op een twaalf-persoonsjacht met 3D bioscoop, zwembad en sportschool. ‘s Ochtends om 4 uur wakker gemaakt worden om een late night snack te maken voor je gasten. Dagen van 14 uur en hapjes van $1,500. De 42-jarige Stéphane Desormiere leeft het leven van een superchef op een superjacht. 

1. Stéphane Desormiere heeft meer dan 13 ervaring met het koken van een Michelin-ervaring op jachten.  

 

2. De Axioma is een 72 meter lang jacht, met het onmisbare infinitypool, een massageruimte, en een 22-koppige crew. 

 

3. Op het menu staat alleen de meest verse vis: die wordt elke dag opgehaald bij de vismarkt op het vaste land het dichtst bij de boot. 

 

4. De lift zoeft je van de infinity pool op het benedendek naar de bar en jacuzzi op het bovendek en alles daar tussenin.  

 

5. Het grootste voordeel van dit werk zegt Desormiere, is de prachtige locaties die hij te zien krijgt en het applaus dat hij van de gasten krijgt na de maaltijd. 

 

6. Om de Axioma een week te huren, moet je €525,000 neertellen. Desormiere z’n gasten hebben dus wel wat centjes te makken.  

 

7. Desormiere vindt het een uitdaging: ‘De gasten kunnen elke dag andere wensen hebben.’ 

 

8. Van oliebaronnen tot maffiabazen en van politiek leiders tot emperiumbouwers: de gasten verschillen elke week.

9. Als de gasten op stap zijn geweest op het nabij gelegen land, mogen ze Desormiere wakker maken voor een late night snack.

 

10. Speciale gerechten zijn onder andere Beluga kaviaar, ‘Wagyu beef’ (Japans rundvlees) en Spaanse ‘jamón ibérico’. 

 

11. En niet te vergeten de sportschool, waar de gasten de culinaire hoogstandjes eraf kunnen sporten.  

 

12. Wie gaat er mee?