Dit is de ultieme gids tijdens je toffe stedentrip

redactie 18 dec 2016 Entertainment

Als je op reis gaat wil je de tofste plekken zien maar tegelijk niet onder de voet worden gelopen door toeristen die alleen oog hebben voor de hotspot en niet meer kijken wat er om hen heen gebeurt. Met 10things heb je een compacte reisgids met alle informatie die je nodig hebt voor de chillste plekken.

Alexander Engels ergerde zich tijdens zijn reis naar Stockholm dat het zo’n gedoe was om toffe en minder toeristische plekken te vinden. Na wat vrienden om raad te hebben gevraagd en uren Google te doorgronden dacht hij: “Dit moet makkelijker kunnen.” Met 10things hoef je mensen niet meer persoonlijk om advies te vragen want in de app zit allemaal input van chefs, DJs, designers en bloggers die je langs de beste plekken leiden om te eten, drinken, shoppen en feesten.

In het buitenland heb je niet altijd internet, maar voor de internetloze tijden kun je de gidsen downloaden zodat je alle belangrijke info altijd bij de hand hebt. Alexander maakt gebruik van de kennis van experts: “Het idee spreekt ze aan, en als jij echt bezig bent met – zeg – eten, dan is een lijstje bijhouden van 10 top restaurants in je home town natuurlijk niet zo ingewikkeld. Ze vinden het vooral leuk om hun kennis te delen via een internationaal platform.”

Op dit moment vind je 10 steden in de app; Amsterdam, Barcelona, Kaapstad, Lissabon, London, Madrid, Parijs, Rome, Stockholm en Tel Aviv. Elke stad heeft vijf lokale experts die elk een eigen categorie hebben. Binnenkort kunnen we een uitbreiding verwachten met Berlijn, Kopenhagen en Oslo. Eén van de doelen is dan ook uitbreiden naar twintig steden, maar de gebruiker staat altijd voorop: “We willen content leveren die zo sterk is dat je zonder onderzoek morgen naar bijvoorbeeld Stockholm kunt gaan, onze app kunt gebruiken en tevreden terug komt van een paar top dagen.” Je kunt de app gratis downloaden voor iOS en Android of natuurlijk de website checken via get10things.com.

Foto’s: Instagram.

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme gids tijdens je toffe stedentrip
Sluiten