Dit is de bierprijsindex van 2016

redactie 6 dec 2016 Entertainment

Speciaal voor al die bierfans zocht GoEuro uit wat in 2016 de duurste en wat de goedkoopste steden zijn om een biertje te doen. In het onderzoek zijn de prijzen in de supermarkt en aan de bar van 70 steden bekeken over heel de wereld.

Wie even snel de supermarkt in wil rennen en daar een treetje pils van 33cl wil meenemen kan het beste wonen in Boedapest, Hongarije. Daar kost je een blikje pils maar €0,36. Het slechtste af ben je in het Australische Sydney. Daar tik je in de buurtsuper makkelijk €2,31 af voor hetzelfde blikje gerstenat.

Lekker genieten met je vrienden

Als je je helemaal klem wil zuipen met je vrienden in de kroeg dan moet je met z’n allen in rap tempo naar Kiev. Daar kost een biertje aan de bar je €2,34. Ga je op vakantie naar Lausanne in het mooie Zwisterland, dan ben je zo door je geld heen want daar kost een simpel glas bier je makkelijk €15,66.

Als de prijzen van de bar en die van de supermarkt een gemiddelde moeten vormen komt er volgens GoEuro de volgende Top 10 uit.

Als je al wild aan het zoeken was naar Nederland, helpen we je graag uit de brand. Den Haag en Amsterdam staan op plaatsen 22 en 26. In Den Haag kost een biertje je gemiddeld €2,56, in Amsterdam €2,93. Het is toch bijna goedkoper om gewoon naar Slowakije te verhuizen. Proost!

Bron en tabel: GoEuro.nl

Reageer op artikel:
Dit is de bierprijsindex van 2016
Sluiten