Feyenoord gunt Dirk Kuijt unieke testimonial

Redactie 30 mrt 2018 Entertainment

Dirk Kuijt is nog maar een jaartje gestopt, maar behoort tot de grootste clubiconen uit de roemruchte geschiedenis van Feyenoord. Nu krijgt de Katwijkse volksheld de wedstrijd die hij verdient: een testimonial waarbij hij op mooie manier afscheid kan nemen van het legioen.

Het mooist denkbare afscheid heeft ‘ie natuurlijk al gehad, toen hij vorig seizoen in zijn laatste wedstrijd de Rotterdammers met een hattrick hoogstpersoonlijk naar het eerste landskampioenschap in bijna twee decennia schoot. Jongensboekachtig en mooier kan niet. Maar een man als Dirk verdient het om een eigen afscheidswedstrijd te krijgen. In 174 wedstrijden scoorde hij 102 doelpunten.

Voor het eerst in 35 jaar testimonial

Dat dit een bijzondere actie van Feyenoord is, blijkt wel uit het feit dat de Rotterdammers 35 jaar geleden voor het laatst een afscheidswedstrijd organiseerden, toen voor Willem van Hanegem. Daarvoor viel alleen Coen Moulijn die eer ten deel. Ronald Koeman en Giovanni van Bronkhorst kregen ook een afscheidswedstrijd, maar niet in een speciaal georganiseerde testimonial zoals voor Dirk Kuijt.

Dirk op de website van Feyenoord: “Ik ben vereerd dat er zoiets moois voor mij georganiseerd wordt. Het lijkt me fantastisch om met veel bekenden uit het verleden weer voor het legioen te spelen in De Kuip. Ik kijk erg uit naar deze dag en vind het heel mooi dat ik de kans krijg om op deze manier officieel afscheid te nemen van mijn leven als profvoetballer.”

Goede doel

Op zondag 27 mei zal de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt plaatsvinden, waarbij oud-ploeggenoten van het Nederlands elftal, FC Utrecht, Liverpool en Fenerbahçe het biljartlaken van De Kuip zullen betreden. Extra mooie bijkomstigheid is dat de opbrengst van de wedstrijd naar een drietal goede doelen zal gaan. Zo plukken de Dirk Kuijt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper de financiële vruchten van de wedstrijd.

Hieronder nog een keer terug naar die magische dag in mei vorig jaar waar Feyenoord-supporters ongetwijfeld kippenvel van zullen krijgen.

Reageer op artikel:
Feyenoord gunt Dirk Kuijt unieke testimonial
Sluiten