Dikke game Overwatch viert zijn eerste verjaardag

Redactie 26 mei 2017 Entertainment

Een jaar geleden verscheen de game Overwatch. Op het moment dat hij verscheen was er al een heel positief gevoel rondom de titel. De game is namelijk gemaakt door ontwikkelaar Blizzard. Dat bedrijf kennen we van games als Diablo, World of Warcraft, Hearthstone en Starcraft en staat er om bekend pas een game op de markt te brengen als men er helemaal tevreden over is. Als gevolg daarvan is bijna elke game van Blizzard een must-have.

Maar met Overwatch nam het bedrijf een gok. Voor het eerst in jaren bracht het een game uit in een genre waar het geen ervaring in had (de team-based shooter) en waar er ook nog eens genoeg concurrentie in te vinden was. Toch lukte het hen om gamers te overtuigen van de kwaliteit en vlogen de kopietjes over de toonbank. En nu, een jaar later, is de game nog altijd springlevend en is er genoeg reden om met Overwatch aan de slag te gaan.

Afbeeldingsresultaat voor overwatch

Wat is het?
Zoals gezegd is Overwatch in zijn basis een team-based shooter. Als speler kies je een personage, kom je in een team van zes terecht en moet je samen met je teamleden het andere team verslaan in verschillende speelmodi. Het is daarbij van een enorm groot belang om goed samen te werken. Elk personage waar je uit kunt kiezen heeft namelijk bepaalde vaardigheden. Zo heb je personages die snel vijanden kunnen neerschieten, die geschikt zijn om te healen, die ingezet worden om andere spelers te beschermen en ga zo maar door. Zit je eenmaal in de flow, dan is de kans groot dat je je vijand verslaat en je de overwinning pakt.Afbeeldingsresultaat voor overwatch gameplay

Waarom is het leuk?
Het bovenstaande is een nogal simpele beschrijving van wat de game precies is, maar het geeft wel een goede basis. Overwatch is een game waar je als nieuwkomer redelijk makkelijk in kunt stappen. Het is een fijne kleurrijke en vrolijke game, de personages waar je uit kunt kiezen spreken qua vaardigheden voor zich en door de herkenbaarheid zul je op het slagveld snel ontdekken hoe je bepaalde vijanden moet verslaan en welke je beter kunt ontlopen.

Maar na deze eerste kennismaking en het leren van de basis, merk je dat Overwatch zoveel verschillende lagen heeft, dat eigenlijk elk potje dat je speelt weer anders is. De ene keer ben je als healer de held van het team, het potje daarna merk je dat jouw healing-skills een stuk minder tot hun recht komen door een ijzersterke sniper bij de tegenstander. Daarnaast heb je ook nog speciale aanvallen, waarmee de strijd compleet kan kantelen, een berg aan maps en modi en tientallen diverse personages, die stuk voor stuk anders spelen.Afbeeldingsresultaat voor overwatch gameplay

De game mag dan wel een jaar oud zijn, dit is eigenlijk het perfecte moment om in te stappen. Er zijn inmiddels drie extra personages bij gekomen, er zijn nieuwe maps om te ontdekken, nieuwe speelmodi om mee los te gaan en de ontwikkelaar heeft aangegeven dat ze voorlopig nog niet klaar zijn met de game. Om je alvast in de stemming te laten komen, hebben we hieronder drie Play of the Games staan. Deze herhalingen tonen vaak de meest toffe actie die iemand in een potje heeft uitgevoerd.

3 keer Play of the Game

 

Speel het nu gratis en win de Collector’s Edition
Mocht je nu zin hebben om er mee aan de slag te gaan, dan hebben we twee goede berichten. Ten eerste is de game dit weekend op de Xbox One, PlayStation 4 en pc volledig gratis te spelen, zodat je zelf kunt ontdekken of de game iets voor je is. (https://playoverwatch.com/en-us/blog/20793052) Daarnaast mogen we van onze vrienden van Blizzard de Collector’s Edition van de game voor de PlayStation 4 weggeven. Deze komt met de game, een tof standbeeld en nog meer leuke dingen. Het enige wat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar jelle@wayneparkerkent.com met de vermelding FHM Overwatch en vervolgens sturen we maandag dit pakket naar een gelukkige gamer op.

Wil je je winstkansen vergroten? Bij onze vrienden van Manners.nl en Want.nl hebben we het ook over Overwatch en geven we per website twee PlayStation 4-exemplaren weg. Dus check dat zeker ook!

Afbeeldingsresultaat voor overwatch
Reageer op artikel:
Dikke game Overwatch viert zijn eerste verjaardag
Sluiten