Dikke Audi RS3 haalt een topsnelheid van +- 300 km/u

thomas 26 nov 2015 Machines

Aankomende zaterdag is het weer zo ver: de Essen Motor Show, de autobeurs waar we met z’n allen met trillende handjes en trappelende voetjes naar uitkijken. Tijdens dit tiendaagse evenement verzamelen autoliefhebbers zich hier om te genieten van al het moois dat de autowereld te bieden heeft. Op de beurs kun je alle grote merken vinden maar ook een hoop tuners zoals Motoren Technick Mayer. Deze gasten zijn er in gespecialiseerd om dikke bolides nog vetter te maken en dit jaar laten ze hun brute RS3 zijn debuut maken.

De standaard versie van de RS3 is met 367 pk al geen langzame jongen maar toch doen de mannen van MTM er nog een schepje bovenop. Voor deze gasten begint het pas interessant te worden als een auto een topsnelheid heeft van 300 km/u en dat betekent dat de RS3 een flinke upgrade nodig heeft. Ze namen de motor flink onder handen, gooide er een RVS-uitlaatsysteem onder en vervingen de versnellingsbak. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat hij 70 pk meer heeft dan het origineel en de topsnelheid ligt daardoor op 298 km/u. Hij heeft dus nog niet het niveau waar MTM naar streeft maar volgens de tuners gaan ze de 300 km/u in de toekomst wel halen.

De upgrade is behoorlijk indrukwekkend en daar hangt ook een prijskaartje aan. Voor het tunen van de motor vragen de mannen 3.000 euro, maar als je het hele pakket wil met carbon versierseltjes dan ben je een dikke 20.000 euro kwijt. Een behoorlijk duur grapje, maar dan heb je wel de dikste RS3 ever op de stoep staan.

Reageer op artikel:
Dikke Audi RS3 haalt een topsnelheid van +- 300 km/u
Sluiten