Diamond House is een waanzinnig stulpje aan het strand

Redactie 22 okt 2017 Entertainment

Als architecten geen enkele belemmering krijgen in budget en niet geremd worden in mogelijkheden dan komen de meest bijzondere creaties van de tekentafel afgerold. De bedenkers bij Oz Architects kregen dezen mogelijkheid met als eindresultaat The Diamond House.

Ontwikkelt zonder specifieke cliënt in gedachte, was het kleine team van architecten vrij om hun creatieve sappen te laten stromen. Als gevolg daarvan heeft, de in Amsterdam gevestigd firma, een huis ontworpen met een specifiek karakter en zeldzame identiteit. Dit hebben ze bereikt door strakke lijnen en glad beton te gebruiken om daarmee de 1100 vierkante meter aan de kust van de Exuma-wijk op de Bahama’s aan te vullen. Dat is prima gelukt, want deze gruwelijke villa zou zeker niet misstaan op de luxe eilandengroep.

De hoge betonnen muren creëren niet alleen een gevoel van privacy voor de bewoners, maar ze sluiten het huis onmiddellijk af van de omgeving. Hierdoor wordt het huis opgedeeld in discrete ruimtes om alles te doen wat je maar wil. Van rustig genieten van een heerlijk dineer met de zee als uitzicht tot onbezorgd zonnen. Je kunt dus volledig in je blote reed gaan zonnen zonder dat je last hebt van pottenkijkers. Op de begane grond is ruimte gemaakt voor een garage en gastenkamers, voor die droom auto en je besten maten die een vakantie op de Bahama’s graag meepakken. Aan de pier is ruimte genoeg om een rijkelui’s waardig schip aan te meren. Op de eerste verdieping is de master bedroom, een zwembad en een zonnedek terug te vinden. Waar je het ultieme gevoel van genieten op de Bahama’s kan ervaren.

Foto’s: Oz Architects

Reageer op artikel:
Diamond House is een waanzinnig stulpje aan het strand
Sluiten