DGTL is traditiegetrouw de heerlijke opening van het festivalseizoen

Redactie 20 mrt 2019 Entertainment

Zo vriendelijke ridders van de nacht, kijken we al een beetje uit naar het festivalseizoen? Staat er al voor een vermogen aan festivalkaartjes in je mail? Wij kunnen niet wachten totdat de diepe bassen ons lichaam in extase brengen. De opening van het festivalseizoen is traditiegetrouw weggelegd voor DGTL, waar tijdens Pasen als altijd de beste house- en techno dj’s zich op het NDSM-terrein in Amsterdam verzamelen.

Die line-up is dit jaar weer om van te smullen hoor. Twee volle dagen lang staan de beste artiesten op het programma. Voor degenen die echt niet kunnen wachten, die kunnen vrijdagnacht al het anker uitgooien op de werf, als Colin Benders, DJ Koze en Mano le Tough de Scheepsbouwloods wat warmte komen brengen.

Grote namen

Vervolgens gaat het op zaterdag echt los, met grote namen als Maceo Plex, Rødhåd, Ben Klock, andhim, De Sluwe Vos (live) en Moodymann. Rond een uurtje of 11 ’s avonds wordt het feestgedruis verplaatst naar de nabijgelegen Scheepsbouwloods, waar de nacht wordt ingeluid door Sjamsoedin en Rødhåd en Maceo Plex nog een keer hun kunsten zullen vertonen. Als je liever naar de club verhuist, dan moet je even verderop naar Shelter waar mannen ROD, Colin Benders en Makam zullen draaien.

De echte rauwdouwers of de frisse vogels die hun krachten hebben gespaard kunnen zondag weer vroeg uit de veren, want dan staat er een nieuwe dag op de planning. En wat voor dag. Wat dacht je van Henrik Schwarz, Dixon, Laurent Garnier, Bicep, Disclosure (dj), The Black Madonna en Motor City Drum Ensemble? Killer line-up van hebben wij jou daar. Ook de nacht belooft de nodige vuisten in de lucht met onder meer Marcel Dettmann in de Scheepsbouwloods en Optimo en Honey Dijon in Shelter.

DGTL
Foto: DGTL

Duurzaamheid als pijler

Qua muziek is het elk jaar weer top of the bill. Een ander facet waar DGTL in uitblinkt, is het sustainability programma. Alles op DGTL is duurzaam. Hun doel? In 2020 het eerste circulaire festival ter wereld worden. Na eerder al vlees in de ban te hebben gedaan, wordt er dit jaar een nieuwe stap gezet. Zo draaien ze het voedselsysteem om: in plaats van voedselverspilling te gebruiken, gebruikt het festival onverkochte en verspilde producten om maaltijden mee te maken. Het menu is niet langer gebaseerd op wat bezoekers zouden willen eten, maar op de 30% die nooit gegeten wordt. Daarnaast zullen dit jaar ook geen vuilnisbakken te vinden zijn, omdat er geen plaats is voor afval. In plaats daarvan zijn er drie centrale Resource Collection Points voor bezoekers. Daar zal alles verzameld en gescheiden worden, om klaargemaakt te worden voor recycling. Prachtige initiatieven. Eerder leverde hun duurzaamheidsprogramma ze al een paar awards op. Zo won het onder meer de International Greener Festival Award, wat DGTL het meest sustainable festival ter wereld maakt.

Het lijkt ons duidelijk dat de voetjes al staan te trappelen van ongeduld om weer in de festivalweide te worden losgelaten. Als je bedenkt dat DGTL elk jaar ook weer over een van de beste licht- en lasershows ter wereld beschikt, dan snap je waar onze zin vandaan komt. Trommel je vrienden op en zet je dansschoenen vast in het vet, dit wordt epic. Tickets haal je op dgtlfestival.nl. Wel beetje snel zijn, want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank en de laatste batch is nu in de verkoop. Zie je daar ouwe ravekoning!

Reageer op artikel:
DGTL is traditiegetrouw de heerlijke opening van het festivalseizoen
Sluiten