Deze waanzinnige Devel Sixteen is een astronomisch monster met 5000 pk

Redactie 19 nov 2017 Machines

Ja dat lees je goed. Facking 5000 pk. Dat is ruim drie keer zo veel oer ouden paardenkrachten als de Hennessey Venom F5 en de Bugatti Chiron. Youtuber Shmee150 kreeg de exclusieve kans om een kijkje van dichtbij te mogen nemen bij de waanzinnige creaties van Devel Motors op de Dubai International Motorshow.

Bij zoveel brute kracht, dat op de mat gelegd wordt door een quad turbocharged 12.3-liter V16 motor, horen ook de meest waanzinnige looks. De supercar, waar Batman jaloers op zal zijn, is ontworpen met Formule 1 waardige downforce levels. Met een astronomische topsnelheid van 560 km/h, is een beetje neerwaartse druk wel zo handig om het monster op de weg te kunnen houden.

Omdat 5000 pk niet iets is wat je elke dag tegen zult komen op de openbare wegen, is het model alleen bedoeld voor op het circuit. Daarnaast komen er nog twee straatlegale versies met een 2000 pk V8 en 3000 pk V8 motor, waarmee het zelfs op de Duitse autobahn een opgave wordt om de volledige krachten ervan te onthullen. Bij Devel Motors moeten ze gedacht hebben: “Nu we toch bezig zijn met uitpakken, gaan we ‘all the way’”. Naast de buitenaardse snelheidsduivel en zijn vier jaar oude concept broertje, de Devel Sixteen Concept, kwam het bedrijf met een gruwelijke off-road conceptcar op te proppen zetten. De Devel Sixty is een 6-wiels monster met een 6.7-liter turbodiesel V8 motor met 720 pk.

Eerder zagen we Shmee150 al aanwezig bij de onthulling de Intensa Emozione Hypercar van Apollo.

Foto: Devel Motors

Reageer op artikel:
Deze waanzinnige Devel Sixteen is een astronomisch monster met 5000 pk
Sluiten