Deze recordbrekende scootmobiel knalt met meer dan 170 km/u over het asfalt

webredactie 9 feb 2016 Machines

Waarschijnlijk heeft je opa of oma, net als duizenden andere bejaarden, een scootmobiel in de schuur staan. Deze senioren vierwieler zorgt ervoor dat die oudjes gewoon zelf hun boodschappen kun doen en zo nog een beetje buiten komen. Tja, het imago van deze bejaarden buggy’s is niet bepaald spannend en daarom hebben David Anderson en Mathew Hine het favoriete voertuig van hun oma een stevige upgrade gegeven.

Het duo sloopte de elektrische motor uit het karretje en gooide er een 600cc Suzuki Bandit motor in. Deze nieuwe krachtbron heeft een stuk meer power dan het origineel en daarom moest het hele onderstel vervangen worden. Het resultaat is een scootmobiel met twee dikke uitlaten die iedere brommer keihard de baas is.

Voor de eerste grote test ging het duo naar een eiland waar ze wel bekend zijn met hoge snelheden, namelijk de Isle of Man. Op een lang recht stuk gingen alle remmen los en knalde het groene monstertje met 172 km/u over het asfalt. Daarmee werd het vorige snelheidsrecord op een scootmobiel van 132 km/u zonder problemen uit de boeken gereden. Met dit wagentje komt je oma dus nooit meer te laat voor de bingo.

Reageer op artikel:
Deze recordbrekende scootmobiel knalt met meer dan 170 km/u over het asfalt
Sluiten