Deze oud-MMA’er is de gekste Rus op aarde en wel hierom

Redactie 6 apr 2017 Entertainment

Wie zich afvraagt wat nou de gekste Rus op aarde is, heeft duidelijk nog nooit van Viacheslay Datsik gehoord. Want dat is ‘m zonder twijfel. De 37-jarige neonazi werd bekend als kickbokser en MMA-vechter. Hij viel op door zijn onvoorspelbare vechtstijl en de vele keren dat hij gediskwalificeerd is. Zo sloeg hij een scheidsrechter en kneep hij een andere keer de ballen van zijn tegenstander kapot.

In 2007 belandde hij in de gevangenis. Hij had meerdere gewapende overvallen gepleegd. Hierna is hij al snel – niet geheel onterecht – overgeplaatst naar een psychiatrische instelling waar de artsen hem de diagnose van een schizofreen gaven.

Met zijn blote handen wist hij hier het hek open te breken en hij ontvluchtte de instelling. Hij ging naar Noorwegen, om hier asiel te halen. Vanzelfsprekend voelde de Noorse overheid er niks voor om deze man een verblijfstatus te geven en hij werd weer uitgeleverd aan de Russen. Hier belandde hij terug in de gevangenis, totdat hij in 2016 vrij kwam.

fhm-datsik

Sindsdien helpt hij de Russische politie met het opsporen van prostituees. Dit doet hij met een minstens zo angstaanjagende vriend, die in de media de bijnaam Kingpin heeft gekregen (vernoemd naar een schurk uit de Marvelstrips). Zonder dat de politie ingreep dwongen ze een groep prostituees naakt door de straten te lopen.

Daarnaast heeft Viacheslay aangegeven binnenkort weer de ring in te willen als MMA-vechter. We zijn benieuwd hoe dit af zal lopen, aangezien Datsik wordt gezien als de gestoordste MMA-vechter uit de geschiedenis.

 

 

Reageer op artikel:
Deze oud-MMA’er is de gekste Rus op aarde en wel hierom
Sluiten