Deze McLaren 720S supercar is een 24-karaats gouden meesterwerk

Redactie 26 nov 2017 Machines

Vorige week is tijdens de Dubai International Auto Show weer een absoluut plaatje aan het wereldtoneel onthuld. Deze unieke editie van de McLaren 720S is op het oog voorzien van een brute zwarte verfbeurt, goudkleurige lichtmetalen wielen, een 24-karaats gouden motorschild en goudkleurig interieur componenten. Met deze symbolen van status is de auto een perfecte weerspiegeling van een van de meest waanzinnig rijke steden ter wereld.

Aan een logo in de auto is te zien dat het bij deze eenmalige editie van het model blijft, wat ook wordt uitgedrukt door de unieke achtervleugel. Deze maakt deel uit van een citaat van Bruce McLaren, de oprichter van het Britse autobedrijf: “Life is measured in achievement, not in years alone.” In Arabische tekens is deze tekst over de vleugel van de supercar geverfd, die tegelijkertijd symbool staat voor de skyline van Dubai.

En dan zijn er nog de wielen. Gemaakt van een goudkleurige legering, zijn ze een van de meest opvallende kenmerken van de stijlvolle machine. Dan hebben we het alleen nog maar over de looks gehad van de 720S. De McLaren is voorzien van prestaties die waardig zijn aan de koninklijke looks. De auto is uitgerust met een 4.0-liter twin-turbo V8 motor, die in slechts 7,8 seconden 200 km/h haalt en helemaal doorgaat naar een verbijsterende topsnelheid van 341 km/h. Wij weten wel welk gouden decoratie wij voor kerst in huis willen halen.

 

Maxim

Reageer op artikel:
Deze McLaren 720S supercar is een 24-karaats gouden meesterwerk
Sluiten