Deze leaseauto’s gaan het maken in 2017

redactie 14 dec 2016 Machines

De Nederlandse leasemarkt voor auto’s is de afgelopen jaren best wel op zijn kop gezet door de alsmaar veranderende bijtellingsregels en ook in 2017 zal er weer het een en ander veranderen. Vanaf 1 januari vallen namelijk alleen volledig elektrische auto’s nog onder een laag bijtellingstarief van 4 procent, terwijl voor alle andere auto’s een zakelijk bijtellingstarief van 22 procent geldt.

Wij verwachten dan ook dat er vanaf 2017 een groot aantal plugin-hybrides permanent in de showroom te bewonderen zijn en dat vooral de vijf onderstaande wagens profiteren van de nieuwe bijtellingsregels.

Volvo V40

De eerste auto die het in 2017 wel eens verrassend goed zou kunnen doen is de Volvo V40. Het is in geen van de beschikbare varianten de meest zuinige auto, maar een echte benzine- of brandstofvreter is het ook weer niet. De V40 deed het in 2016 al vrij aardig en was onder de vrouwen zelfs de meest populaire leaseauto. maar in 2017 verwachten we dat de auto het door de verandering van de bijtellingsregels nog net wat beter gaat doen. De bijtelling op de V40 blijft met 22 procent namelijk ongeveer gelijk, terwijl de bijtelling op plugin-hybrides en andere zuinige concurrenten (waaronder zijn iets grotere broer de V60) omhoog zal gaan.

Peugeot 308 SW
Wie wat meer ruimte zoekt in een auto, gaat als ‘ie slim is voor de Peugeot 308 SW. Het is niet de meest sexy auto, maar goed, het is een blijft een stationwagen en dat zijn nou eenmaal vaak niet de meest hippe auto’s. Toch blijkt de SW 308 wel degelijk in trek, zowel in 2015 als in 2016 is het een van de meest populaire leaseauto’s in Nederland en er is weinig reden om aan te nemen dat dit komend jaar zal veranderen. Goede en betaalbare elektrische alternatieven zijn er niet en andere echte veranderingen lijken er op korte termijn ook niet echt aan te komen.

Hyundai Ioniq (Eletric)

De volledig elektrische Hyundai Ioniq is vanaf deze maand leverbaar in Nederland en het zou ons niets verbazen als dit de meest succesvolle elektrische auto op de Nederlandse leasemarkt wordt. Hoewel de Ioniq met een bereik van slechts 200 km niet voor iedereen geschikt is, is deze auto relatief goedkoop, betaal je slechts 4 procent bijtelling en is het verbruik per kilometer erg laag. De Ioniq heeft bovendien, in tegenstelling tot concurrenten als de Nissan Leaf, een vrij normaal en modern design en je kunt je dus ook gewoon naar je zakelijke afspraken met deze auto.

Tesla Model S (Electric)

De Tesla Model S is een elektrische auto die door zijn hoge catalogusprijs ruim twee keer een zo hoge leaseprijs heeft als de bovenstaande auto’s, maar daar krijg je wel wat voor terug. Je rijdt namelijk niet alleen in een van de meest moderne elektrische auto’s, je hebt heeft een ruim bereik (400 – 600km) en kan zelfs volledig autonoom rijden. Het totale kostenplaatje voor de elektrische auto is ook nog enigszins te overzien door de lage bijtelling, de verschillende fiscale voordelen van elektrisch rijden en de lage prijs van elektriciteit ten opzichte van brandstof.

BMW 5-serie

Tot slot lijkt BMW met de nieuwe 5-serie, die begin volgend jaar verschijnt, een leuk alternatief neer te zetten voor de Model S. Zo is de nieuwe 5-serie van BMW is, net als de Tesla, een zeer strak vormgegeven auto voor de succesvolle zakenman, maar in plaats van een elektrische motor heeft BMW gekozen voor benzine- en dieselmotoren. Helaas betekent dat wel dat de auto, ondanks een lagere catalogusprijs, uiteindelijk wat duurder is. Daarentegen hoef je nooit op zoek hoeft naar een oplaadplaats en kan de auto altijd en overal kan worden gebruikt.

Sinds afgelopen maand rijden er honderdduizend elektrische auto’s rond op de Nederlandse wegen. Dit betekent dat het goed gaat met de elektrische auto in Nederland. Uit onderzoek van het CBS blijkt 85% van deze elektrische auto’s bedrijfsmatig rijdt. Het duurzaam rijden in de vorm van lease wordt dus steeds populairder. Als zakelijk ondernemer ondervind je dan ook diverse voordelen. 

Wij zijn benieuwd welke van bovenstaande auto’s jou het meeste aanspreekt. En indien je nog op zoek bent naar een zakelijke leaseauto voor het nieuwe jaar geeft deze lijst je hopelijk voldoende inspiratie. 

Reageer op artikel:
Deze leaseauto’s gaan het maken in 2017
Sluiten