Deze heldhaftige hond nam het op tegen gewapende IS-strijders

redactie 11 mei 2016 Entertainment

Tip: neem het nooit op tegen een militair getrainde herder. Honden worden al vele eeuwen ingezet om oorlogen te helpen beslechten. Dat zo’n dier het verschil kan maken, werd afgelopen maand bewezen in Irak, waar een konvooi van Britse SAS-soldaten in een hinderlaag liep van maar liefst 50 IS-rebellen.

De SAS-soldaten, die bekend staan als de best getrainde special forces ter wereld, verlieten hun voertuigen en probeerden zich, al zoekend naar dekking, terug te trekken. Tegen hun verwachting in werden ze echter ook in de rug onder vuur genomen. Omsingeld door de terroristen besloten de soldaten hun Duitse herder los te laten.

De herder, gehard door training en ervaring, twijfelde geen moment en dook op de eerste de beste IS-strijder af die hij kon vinden. De jihadist kreeg beten in zijn nek en gezicht en een tweede IS’er werd in zijn arm en been gebeten. Diverse terroristen schoten op de hond, maar de kogels misten hun doel en de IS-strijders gingen er als een haas vandoor.

Dankzij het heldhaftige optreden van de hond werden de SAS-soldaten niet langer in de rug beschoten en konden ze alsnog veilig dekking zoeken. Niet veel later werden ze geassisteerd door Amerikaanse troepen die hen uit hun benarde positie wisten te bevrijden. Volgens bronnen liep de heldhaftige special forces-hond later die dag kwispelend door het soldatenkamp. Heeft vast een lekkere kluif gehad van de baasjes.

Reageer op artikel:
Deze heldhaftige hond nam het op tegen gewapende IS-strijders
Sluiten