Deze gast heeft een sneakerverzameling met een waarde 750.000 dollar

thomas 21 sep 2015 Entertainment

Een grote schoenencollectie is meestal iets dat je in de kast van een vrouw tegenkomt, maar deze gast kan er ook wat van. Mark “Mayor” Farese is waarschijnlijk de man met dikste verzameling sneakers die je ooit hebt gezien. Door de jaren heen verzamelde hij namelijk meer dan 3.000 paar sneakers, die samen minimaal 750.000 dollar waard zijn.

Het begon allemaal toen Mark zijn eerst paar sneakers kreeg van zijn moeder. Hij dacht de show te gaan stellen met zijn nieuw pattas maar hij werd door iedereen uitgelachen. Huilende op zijn kamer besloot hij dat niemand hem ooit nog zou uitlachen om zijn schoenen. Dat is aardig gelukt. 

Vroeger werkte hij in nachtclubs en verkocht hij autoradio’s maar dankzij sneakers staat hij er nu financieel gezien een stuk beter voor. Iedereen merk wil hem als ambassadeur en iedere sneakerbeurs tast diep in de buidel zodat deze man even langskomt. Volgens Mark hebben sneakers zelfs zijn leven gered.

Tussen de 3.000 paar zitten een paar echte pareltjes die een hoop geld waard zijn. Absolute stokpaardje van de verzameling zijn de Air Jordan 4 UNDFTD die een waarde vertegenwoordigen van 25.000 dollar. Mark’s persoonlijke favoriet is de ‘Air Force 1’ die Nike speciaal voor hem maakte. Toch noemt hij zichzelf geen sneakerverzamelaar maar een sneakerdrager. Hij heeft in ieder geval genoeg te kiezen, want de man kan meer dan acht jaar lang iedere dag een ander paar dragen.

Reageer op artikel:
Deze gast heeft een sneakerverzameling met een waarde 750.000 dollar
Sluiten