Deze gang members in El Salvador zijn zo gevreesd dat ze hun eigen gevangenis hosten

Redactie 8 sep 2015 Entertainment

Maak kennis met de niet zo lieve jongens van de Mara Salvatrucha (MS-13). Deze gang is in El Salvador zo berucht, gevreesd en gevaarlijk dat de drugsdealers, wapenhandelaren en moordenaars hun eigen gevangenis hosten. Yep, gevangenisbewaarders en politie weigert om hier ook maar een voet achter de vergrendelde deuren te zetten.

In de Penas Ciudad Barrios zitten 2.500 gang members opgesloten. Zij leven achter gesloten deuren hun eigen leven en hebben zo hun eigen gemeenschap, inclusief bakkers een ziekenhuis en afkickkliniek.

In 2013 kreeg Adam Hinton, fotograaf uit Londen, all acces in de gevangenis om de levens van deze gangsters vast te leggen. De vele inktplaatjes op hun lijf vertellen het verhaal van de criminele daden zie ze hebben begaan en de mensen die ze hebben verloren gedurende hun boevenperiode.

Hinton: ‘The men stand around aimless with nothing to do except kill what seem like an infinity of minutes, hours and days. The vast majority of the inmates are from the Barrios or slums. In El Salvador this is a place without hope or opportunity and the gang is the only real option. If the authorities catch you this is the place they literally dump you and forget about you – every inmate is made to feel just like that.

Oftewel: beter dat je daar niet terecht komt. El Salvador is een van de meest gewelddadige landen ter wereld, aldus de stats van de Verenigde Naties. Sinds 2012 is het geweld nog eens explosief gestegen, omdat de twee rivaliserende bendes Mara Salvatrucha en Barrio 18 het met elkaar aan de bloederige stok hebben gekregen.

Afgelopen maand mocht het land weer een bedenkelijk record in de boeken bijschrijven, want sinds de burgeroolog van 1992 werd het hoogste aantal moorden per maand genoteerd. Meer dan 900 mensen werden gekilld, met een piek van 52 moorden op een dag. Van januari tot augustus noteerde El Salvador 4.246 moorden, een gemiddelde van 17,5 per dag. Wij slaan dit land voorlopig nog maar even over als backpackbestemming.

Reageer op artikel:
Deze gang members in El Salvador zijn zo gevreesd dat ze hun eigen gevangenis hosten
Sluiten