Deze elektrische supercar van Kroatische makkelij is zwaar bruut

redactie 27 feb 2016 Machines

Een supercar uit het Oostblok klinkt niet bepaald logisch, maar het is toch echt waar. Het Kroatische Rimac heeft deze week hun Concept One gepresenteerd. Een volledig electrische supercar die zich kan meten met de grote namen van de autowereld. Al in 2011 veraste Rimac de autowereld met een concept van deze bolide, maar daarna bleef het lang stil. Tot afgelopen maandag, want toen maakte ze bekend dat de Concept One in volle glorie te zien gaat zijn in Genève.

Het is het Kroatische automerk gelukt om van een ambitieus concept een werkende supercar te bouwen die zelfs nog beter is dan ze hadden verwacht. Dankzij een paar flinke accu’s en een pittige elektromotor knalt hij in 2,6 seconden van 0 naar 100 en heeft hij een absurde topsnelheid van 355 kilometer per uur. Mocht je het aandurven om met deze snelheid over het asfalt te razen dan is de batterij snel leeg, maar als je het rustig aan doet kun je er gewoon 600 km mee rijden.

Met de prestaties zit het dus wel goed, maar ook qua looks doet deze gestroomlijnde bolide niet veel onder voor de grote jongens uit Duitsland en Italië. Wat hij gaat kosten is niet precies bekend, maar in 2012 lieten ze weten dat hij ruim negen ton zou gaan kosten. Voor dat geld kiezen wij toch liever voor Duitse degelijkheid of Italiaanse schoonheid dan Kroatische spierballen.

Reageer op artikel:
Deze elektrische supercar van Kroatische makkelij is zwaar bruut
Sluiten