Deze Britse supercar met een topsnelheid van 370 km/u gaat gemaakt worden

redactie 1 aug 2016 Machines

Kleine kans dat je ooit van de fabrikant Keating Supercars hebt gehoord, maar daar gaat nu verandering inkomen. Het Britse automerk bestaat volgend jaar een decennium en dat gaat gevierd worden met een zelf gefabriceerde supercar. En wat voor één!

Volgend jaar moet bij de Top Marques autoshow in Monaco de Berus worden getoond. Een monsterlijk gevaart met V8 en een topsnelheid van liefst 370 km/u. Daarmee gaat het ’t vuur aan de schenen leggen van de snelste auto’s op aarde. Qua acceleratie gaan zelfs bijna alle motoren het afleggen, want je moet van snelle huize komen wil je een acceleratie van 0-100 km/u in 2,4 seconden afleggen. Dat lijkt ons ook wel mogelijk met een sicke 1.054 Newtonmeter aan koppel.

De naam is afkomstig van de Vipera Berus, in het dagelijks leven ook wel bekend als de adder. You know, die giftige slang. Founder Anthony Keaton: ‘The Berus’s namesake is reflected in its design, including the lights which resemble of a snake and the front, which appears to display the snake’s fangs.’ Design en de cijfertjes zien er alvast spectaculair uit.

Reageer op artikel:
Deze Britse supercar met een topsnelheid van 370 km/u gaat gemaakt worden
Sluiten