Basejumper showt beelden dat het ook wel eens mis kan gaan

redactie 14 okt 2018 Entertainment

Parachutespringen, je moet het maar durven. Lekker uit het vliegtuig jumpen boven een of andere polder. Je moet in ieder geval geen hoogtevrees hebben, hoewel het waarschijnlijk wel een goed medicijn is om er vanaf te komen. Voor wie een parachutesprong te casual is, die kunnen basejumpen. Je springt dan niet uit een vliegtuig of een helikopter, maar van een hoog punt op aarde. Dit kan een gebouw of berg zijn Dat het niet altijd zonder gevaar gaat, blijkt maar weer uit deze video. 

Dit is de 56ste sprong van deze jumper. Er zat iets niet helemaal lekker in zijn parachute, maar daar kwam hij pas achter toen hij al aan het springen was. Niet echt handig. Hij begint te draaien en zijn snelheid neemt toe. Zijn leven wordt echter gered door moeder natuur, want thank god staan er een paar bomen die zijn klap opvangen.

Helaas voor hem blijft ‘ie niet in de boom hangen, maar dondert ‘ie keihard naar beneden. Geluk bij een ongeluk bij een geluk, landt ‘ie op een zachte ondergrond, wat de impact een stuk minder hard maakt. Hij had ook op de rotspartij ernaast kunnen vallen, dan was het einde verhaal geweest. Dus mocht je ooit zo’n sprong gaan maken, check alles even goed van tevoren. Anders zien we hier straks jouw filmpje verschijnen en dat moeten we niet hebben niet.

Reageer op artikel:
Basejumper showt beelden dat het ook wel eens mis kan gaan
Sluiten