Deze 1250 pk elektrische hypercar heeft de looks van een echte Batmobiel

Redactie 20 nov 2017 Machines

De allereerste auto van het bedrijf Rice Advanced Engineering Systems and Research is een 1250 pk volledig elektrisch beest, dat de “Tachyon” wordt genoemd. Een auto vernoemen na een hypothetisch scheikundig deeltje, dat sneller dan het licht beweegt, lijkt misschien wat te prestigieus. Maar deze elektrische snelheidsduivel de specs om het te bewijzen.

En die zijn niet mis te noemen. Zoals RAESR zelf zegt: “een 6-motor 1200+ pk volledig elektrische aandrijfbron, dubbele voor- en achter scharnierende klapdeuren en de looks van een straaljager.” De extreme elektromotor zorgt ervoor dat de Tachyon accelereert naar 100 km/h in minder dan drie seconden. Dat is net een fractie sneller dan de Alcraft GT maar doet hij toch onder voor de nieuwe Tesla Roadster. Daarnaast heeft de elektrische hypercar een zinderende topsnelheid heeft van 386 km/h.

Hoofd Research & Development Chris Khoury onthult het rollende prototype van de Tachyon met een passend prestigieuze belofte: “we wilden de meest extreme elektrische auto ooit bouwen.” Daarbij zegt hij: “we besloten om met de tandem-seater te gaan voor de straaljagerlook. Een deel daarvan was een aerodynamische onderneming, waarbij het frontale gebied werd verkleind door een smaller dak.”

Foto’s: RAESR

Maxim

Reageer op artikel:
Deze 1250 pk elektrische hypercar heeft de looks van een echte Batmobiel
Sluiten