Deze 11 talenten zijn de hoop in bange dagen voor het Nederlands elftal

redactie 6 nov 2016 Entertainment

Aangezien het Nederlands elftal niet zo lekker gaat de laatste tijd, nemen wij heel even plaats op het stoeltje van de toekomstige bondscoach. Wij geven hem graag alvast wat tips voor de basisopstelling van het WK van 2022 in Qatar.

Wij selecteren dit keer wel op leeftijd. Alle spelers zijn namelijk twintig jaar of jonger en uiteraard hebben zij de Nederlandse nationaliteit. Dit zijn natuurlijk nog geen garanties op succes, maar feit is wel dat er bizar veel talent rondloopt in Nederland.

Justin Bijlow (18 jaar)
We beginnen natuurlijk met een betrouwbare keeper onder de lat. Op 27 oktober verlengt Justin nog zijn contract bij Feyenoord nog tot 2021. In Rotterdam wordt hij gezien als toekomstige eerste doelman en wellicht is er ook een mooie carrière in Oranje voor hem weggelegd. Hij mag nu in ieder geval bij Feyenoord al aan het grote werk ruiken, maar zijn wedstrijden speelt hij nog vooral bij Jong Feyenoord.


Timothy Fosu-Mensah (18 jaar)

In Engeland weten ze wel hoe ze moeten verdedigen. Daar is Timothy Fosu-Mensah dan ook helemaal op zijn plek. Hij speelt eerst nog in de jeugdopleiding van Ajax maar dan kan hij een aanbieding van de grote club Manchester United niet weerstaan. Snappen wij best. Als je dan ook nog je debuut mag maken tegen Arsenal, op Old Trafford en onder trainer Louis van Gaal, dan heb je het toch best goed voor elkaar. 


Jaïro Riedewald (20 jaar)

De Ajacied draait op dit moment even wat minder, maar hij heeft op jonge leeftijd al heel veel ervaring opgedaan. Vanaf 2013 pikt hij al zijn wedstrijdjes mee in het eerste van Ajax. In vier seizoenen Eredivisie heeft hij 55 wedstrijden gespeeld. Jaïro is ook nog eens inzetbaar op het middenveld en de verdediging dus er is vast een plekje voor hem te vinden.


Jeremiah St. Juste (20 jaar)
Nog niet zo lang geleden maakte hij nog een doelpunt met maar één schoen aan zijn voet. Jerry is niet meer weg te denken uit de opstelling van SC Heerenveen. Het kan niet lang meer duren tot hij een stap hogerop gaat. Net als Riedewald kan hij in de verdediging, maar ook op het middenveld spelen.


Abdelhak Nouri (19 jaar)

Als we de kenners moeten geloven is dit misschien wel het grootste talent dat we in Nederland hebben. De Amsterdamse middenvelder doorloopt vanaf zijn zevende alle jeugdelftallen van Ajax en maakt vanaf dit seizoen af en toe deel uit van de wedstrijdselectie. Zijn minuten maakt Nouri vooral bij Jong Ajax waar hij de uitblinker is. Door sommigen wordt hij ‘de nieuwe Cruijff’ genoemd, hopelijk kan hij omgaan met zo’n druk op zijn schouders. 


Mink Peeters (18 jaar)

In 2014 komt de Nijmeegse middenvelder in het nieuws als hij een contract tekent bij Real Madrid. Eerder stapt ‘ie al over van Eindhoven naar Amsterdam en via daar naar Spanje te gaan. Volgens zijn Spaanse werkgever is Mink één van de grootste parels van het Nederlandse voetbal. Laten we hopen dat hij die belofte inlost en een plekje in het Nederlands elftal verovert. 


Riechedly Bazoer (20 jaar)

De man die in de belangstelling staat van AC Milan. Een jaar geleden speelt hij bij Ajax af en toe de sterren van de hemel en wordt hem een grote toekomst voorspeld. Dit jaar zit hij alleen vaker op de bank dan hem lief, dus het zou niet zo gek zijn als de middenvelder vertrekt uit Amsterdam. Hij heeft alles in huis om een geweldige middenvelder te worden. 


Javairô Dilrosun (18 jaar) 

Voor de volgende speler moeten we weer naar Manchester toe, alleen dit keer naar de andere club van de stad; Manchester City. Javairô Dilrosun speelt namelijk voor de Citizens nadat hij in de jeugdopleiding van Ajax heeft gezeten. Hij speelt het liefst als linksbuiten, maar hij kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten.


Donyell Malen (17 jaar)

Een eindje verderop in Londen, speelt Donyell Malen voor Arsenal. Hij is weer een speler die in de jeugd van Ajax voor het grote avontuur kiest en naar Engeland vertrekt. Als je als Nederlander bij Arsenal in de voorhoede staat, is het natuurlijk niet gek dat Dennis Bergkamp je grote voorbeeld is. Als Donyell flink zijn best doet, staat er over een paar jaar misschien ook wel een standbeeld van hem naast die van Bergkamp.


Justin Kluivert (17 jaar)

Met zo’n achternaam zijn de verwachtingen erg hoog. Vader Patrick Kluivert heeft een ongelooflijke bazen carrière gehad dus het goede voorbeeld is heel dichtbij huis. Ondanks dat hij pas zeventien jaar oud is, heeft hij zijn debuut bij Jong Ajax al gemaakt. Hij heeft op zijn vijftiende al zijn eerste sponsordeal met Nike te pakken. Dit belooft een hele grote meneer te worden in de voetbalwereld.


Steven Bergwijn (19 jaar)

De Amsterdammer in dienst van PSV geldt al jaren als groot talent. Koop hem in je carrière op FIFA en je hebt een monsterlijke linksbuiten voor een paar jaar. Vanaf de C1 doorloopt hij alle jeugdteams van PSV en nu zit hij bij de echte kerels. Volgens Steven heeft hij veel aan Memphis Depay gehad, hij sprak met hem en gaf hem allerlei tips. Wie weet is dit binnen een paar jaar wel andersom, als Steven Bergwijn excelleert in de Champions League.

Foto’s: Twitter, Instagram en Pinterest.

Reageer op artikel:
Deze 11 talenten zijn de hoop in bange dagen voor het Nederlands elftal
Sluiten