Destiny 2 is een topgame

Redactie 14 Sep 2017 Entertainment

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar eindelijk is Destiny 2 uit. Een titel waar de verwachtingen minder groot zijn dan bij het eerste deel. Maar juist vanuit die underdog positie weet de game indruk te maken. Een week zijn we er helemaal los meegegaan en we willen eigenlijk maar één ding: meer!

Dat is wel wat anders dan bij de eerste Destiny. Die game moest voor een revolutie zorgen binnen het shootergenre. De combinatie tussen de shootingmechanics uit de Halo-reeks en de eindeloze zoektocht naar betere loot zoals we dat bij games als World of Warcraft hebben leren kennen, klonk op papier uitstekend. Uiteindelijk was het verhaal in het origineel matig en had de game te maken met simpelweg te weinig content, waardoor het herhalingsgehalte groot was. Destiny 2 heeft duidelijk van deze fouten geleerd en maakt na een week spelen veel indruk. Dit zijn daarbij de belangrijkste punten die ons zijn opgevallen.

FHM-Destiny 2

Verhaal is daadwerkelijk de moeite waard

Als je ons zou vragen wat er in het eerste deel van Destiny gaande was, dan moeten we het antwoord schuldig blijven. We snapten er niks van en de storymissies waren nauwelijks de moeite waard. In Destiny 2 is dat anders. Met de komst van de nieuwe vijand genaamd The Red Legion is het heel duidelijk wat er op het spel staat. Je moet hen verslaan, anders wordt de Melkweg simpelweg uitgeroeid. Bijkomstige uitdaging daarbij is dat de Guardians hun Light zijn kwijtgeraakt. Dat betekent dat ze niet meer uit de dood kunnen opstaan en ze dus gewone stervelingen zijn. Jij bent echter de uitzondering daarop en het lot van het universum ligt zodoende in jouw handen. Tussen de missies door komen de diverse personages die je tegenkomt tot leven en hecht je op die manier waarde aan hen.

Destiny 2

Er is enorm veel te doen

Waar je in het eerste deel je snel verveelde en missies repetitief werden, daar heeft Destiny 2 zijn huiswerk een stuk beter voor elkaar. Naast het boeiende verhaal heb je veel meer publieke events om aan mee te doen, zijn er diverse losse avonturen, krijg je een veelvoud aan opdrachten die je kunt voltooien voor beloningen en zijn er een paar boeiende Strike-missies, waarin je flink wordt getest. Ook is de multiplayermodus een stuk interessanter geworden. Daarin speel je nu met vier tegen vier in maps die een stuk kleiner zijn. In een kleiner team ligt het veel meer voor de hand om samen te werken en zodoende heb je veel meer strijd en spanning.

Continu ben je op zoek naar betere wapens

Wat wel heel duidelijk is overgenomen van het eerste deel, is dat je de hele tijd op zoek bent naar betere wapens en gear. Bij elke missie die je speelt is dat een mooie beloning, maar ook tijdens de actie verdien je soms loot die vijanden achterlaten. Wij hebben dan een hele duidelijke drang om zo snel mogelijk naar die loot toe te rennen en te ontdekken of de nieuwe loot een verbetering is voor je bestaande gear. En als dat niet zo is, dan kun je het dismantelen voor weaponparts en als je daar er weer genoeg van hebt inruilen voor sterke loot. Zo ben je continu bezig om jezelf beter te maken en dat is een goede drijfveer om door te gaan.

Win de Limited Edition voor de PS4

Lijkt de game je wat? Dan hebben we goed nieuws! Via onze homeboys van Activision mogen we de Limited Edition van Destiny 2 weggeven. Wil jij winnen? Tag de vriend met wie je wil spelen in de comments op Facebook en stuur een mail naar jelle@wayneparkerkent.com, waarbij je aangeeft dat je mee wilt doen met de give away. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we de game kunnen opsturen. Succes!

Reageer op artikel:
Destiny 2 is een topgame
Sluiten