De VVD wilt het mogelijk maken om je eigen nummerplaat samen te stellen

redactie 10 okt 2016 Machines

Kijk aan, eindelijk een keer vrolijk nieuws uit politiek Den Haag. De VVD is op dit moment het zweet op de rug aan het rennen om ervoor te zorgen dat we in Nederland een gepersonaliseerde nummerplaat kunnen krijgen. Je weet wel. Dat je een BMW M3 koopt en je nummerbord dan BMW M3 is, om maar iets te noemen.

In landen als België, Duitsland, Engeland en natuurlijk in de regio van de Emiraten is het al een zeer populair dingetje. Als het aan Mark Rutten en consorten ligt moet het vanaf volgend jaar mogelijk zijn om zelf te bepalen wat er op ons nummerbord staat, mits daar voor wordt gelapt natuurlijk. Hoeveel precies je dan moet lappen is niet bekend, maar dat kan flink in de nullen lopen.

Miljoenen
De Indiase zakenman Balwinder Sahani heeft op een veiling in Dubai namelijk 33 miljoen dirham, omgerekend 8 miljoen euro, uitgegeven voor een nummerplaat in Dubai. Daardoor kan hij nu het bordje ‘D5’ op zijn Rolls Royce laten hangen. Een jaar geleden gaf hij ook al een paar miljoen uit voor de plaat ‘O9’ op een andere auto.

Als je denkt dat 8 miljoen euro een record is voor een nummerplaat dan heb je het mis, want in 2008 gaf een of andere rich bastard 52,3 miljoen dirhams uit voor de nummerplaat 1 op zijn Pagani Zonda. Dat komt neer op 12,7 miljoen euro voor een nummerplaat. Tsja, als je echt niet meer weet wat je met je geld moet doen, dan kun je altijd nog nummerplaten kopen.

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor jouw nummerplaat, check eens naar de platen hieronder.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Reageer op artikel:
De VVD wilt het mogelijk maken om je eigen nummerplaat samen te stellen
Sluiten