De tweewieler van Mokumono cycles wordt de vetste stadsfiets van Nederland

redactie 20 apr 2016 Entertainment

Twee jaar geleden plaatsten we op FHM een artikel over de übercoole, Nederlandse designfiets van Epo Bicycles. Dat project is inmiddels omgedoopt tot Mokumono Cycles en het prototype is nu nóg strakker en innovatiever. De hippe, snelle stadsfiets, die naar Nederlandse traditie geheel lokaal zal worden vervaardigd, is klaar om de productiemolen in te gaan, maar er is een minuscuul probleempje: de makers komen flappen tekort. Om die reden is Mokumono Cycles een Kickstarter campagne gestart.

Wij vinden hun ontwerp echt mega-vet, dus bij deze doen we graag een oproep aan jullie. Ben jij een fietsliefhebber? Heb jij passie voor design en vernieuwing? Vind jij de Nederlandse fietscultuur belangrijk? Wellicht kun je Mokumono dan een handje helpen door een investering te doen in hun crowdfunding.

Vette info over het ontwerp
Voor de designers, techneuten en nieuwsgierige aagjes onder ons, hebben we wat meer informatie over de fiets bijeen gesprokkeld. Geïnspireerd door de auto-industrie worden de Mokumono fietsframes gemaakt van twee platen aluminium die in een vorm gedrukt worden en vervolgens met lasers aan elkaar gelast worden. De Europese auto-industrie heeft het voor elkaar gekregen om een deel van de productie binnen Europa te houden door technieken te toe te passen die zich makkelijk laten automatiseren.

Die productietechniek komt ook terug in het ontwerp van het sterke en lichtgewicht frame. De hoge rand aan de omtrek van het frame splitst het frame in twee delen waarmee de nadruk komt te liggen op de manier waarop deze gebouwd is. De onderdelen die gekozen zijn voor de Mokumono zijn van de hoogste kwaliteit: zo zit het Gates­snaaraandrijvingssysteem erop en de Shimano 105 groep hydraulische schijfremmen.

Wanneer komt ‘ie op de markt?
Mokumono zal te krijgen zijn in twee verschillende specificaties: een versie met één versnelling en een versie met acht versnellingen met een interne versnellingsnaaf. De Mokumono is vooraf te bestellen voor $1150 voor de versie met één versnelling en $1400 voor de versie met acht versnellingen. De Mokumono zal wereldwijd verscheept worden in december van 2016.

De Mokumono kan er alleen komen met de hulp van echte fietsliefhebbers. Met de crowdfunding kun jij helpen dit innovatieve tweewielerconcept werkelijkheid te laten worden.

Reageer op artikel:
De tweewieler van Mokumono cycles wordt de vetste stadsfiets van Nederland
Sluiten