De Trek Zora Concept Bike is de gruwelijke fiets van de toekomst

redactie 29 aug 2016 Entertainment

Vergeet elke fiets die je ooit hebt gezien. Trek komt namelijk met een futuristisch concept voor een nieuwe fiets. Volgens de fietsfabrikant staat de Trek Zora Concept Bike voor de toekomst van fietsen.

Met deze, volledige uit carbon bestaande, machine kun je prima naar je werk fietsen. Maar een stukje mountainbiken kan deze fiets ook aan. Hij is namelijk voor beide terreinen gemaakt.

De fiets heeft ook niet veel onderhoud nodig. Dit komt vooral door de Belt Drive. De tweewieler heeft geen ketting zoals je dat gewend bent. De Belt Drive is ook niet vettig als een normale ketting. Je hoeft het dan ook niet schoon te maken en opnieuw te smeren, scheelt je toch weer wat tijd op de zondagmiddag. De toekomstige fiets zit niet alleen machinaal geweldig in elkaar, maar krijgt als het goed is ook nog een aantal handige digitale functies. Zo kun je hem verbinden met het internet en je social media.

Met deze fiets speelt Trek in op alle veranderingen die de aankomende jaren op aarde plaats zullen vinden. Denk bijvoorbeeld aan het milieu. Het gaat hier om een concept,  dus het is nog niet duidelijk of en wanneer deze fiets er gaat komen. Maar dat ‘ie er moet komen, lijkt ons een zekerheidje. 

Reageer op artikel:
De Trek Zora Concept Bike is de gruwelijke fiets van de toekomst
Sluiten