De Spyker C8 Preliator is de vetste supercar van Hollandse bodem

redactie 7 mrt 2016 Machines

Lange tijd ging het niet al te best met Spyker. Het Nederlandse automerk ging in 2014 op de fles en dus leek het afgelopen met de schitterende sportwagens van eigen bodem. Gelukkig werd in 2015 het faillissement teruggedraaid en ziet de toekomst er nu een stuk zonniger uit, mede door hun nieuwe C8 Preliator.

Het nieuwe paradepaartje van Spyker heeft op veel punten wel wat weg van een Aston Martin, maar heeft dankzij de opvallende voor en achterkant gewoon zijn eigen smoel. Stijlvol, elegant en ook nog eens behoorlijk snel. Onder de motorknap brult een pittige 4,2 liter V8 van Audi met een vermogen van 525 pk. Als je je rechtervoet hard naar beneden drukt zit je in 3,7 tellen op de 100 km/u en als je je poot wat langer stijf houdt kun je een snelheid halen van 322 km/u.

Met de cijfertjes en de looks zit het wel goed, maar echte schoonheid zit natuurlijk van binnen. Zo ook bij de Preliator. Het interieur is van ongekende schoonheid. Het beste leer, klassieke metertjes en een versnellingspook die uit een museum lijkt te komen. Mocht de kleur van het interieur je niet aanstaan dan kun je altijd nog uit één van de andere dertien kleuren kiezen. Een ongekend stukje vakwerk en dat mag ook wel, want deze pracht bolide kost je 324.900 keihard euro’s. Een pittig prijskaartje, maar dan heb je wel een supercar van Hollandse bodem.

Reageer op artikel:
De Spyker C8 Preliator is de vetste supercar van Hollandse bodem
Sluiten