De Saleen S7 komt terug en harder dan ooit

redactie 22 sep 2016 Machines

De Amerikaanse autoproducent Saleen komt met een verbeterde versie van de S7. De nu al legendarische S7, die ongeveer tien jaar geleden voor het laatst werd geproduceerd, heeft ontelbaar veel racekampioenschappen op zijn naam staan. De vernieuwde Saleen krijgt de naam S7 LM en krijgt wat leuke upgrades vergeleken met zijn voorganger.

Om het geheugen even op te frissen: de bolide zag het levenslicht in het jaar 2000. Vijf jaar later kwam er een extreme versie op de markt met twee turbo’s en goed voor 762 pk. Die bak haalde een topsnelheid van 399 km/u.

Dit jaar viert Saleen dat het twintig jaar geleden is begonnen met haar racecarriére. Om het te vieren komen ze met deze S7 LM op de proppen. Prima cadeautje dachten wij zo. Qua updates heeft de S7 LM een handgemaakte 7,0 liter twin-turbo motor die zo’n 1.014 pk eruit perst. Ook zijn er aanpassingen gemaakt aan het interieur en de wielen. Van de wagen zullen er maar zeven worden gemaakt, het wordt een zeer exclusieve bolide dus. De komende tijd zullen we meer over deze hypercar gaan horen.

Reageer op artikel:
De Saleen S7 komt terug en harder dan ooit
Sluiten