De relatiekilo’s zijn wetenschappelijk bewezen: we worden allemaal dikker in een relatie

Redactie 13 mrt 2018 Entertainment

Drie keer per week naar de sportschool, alles goed trimmen, altijd schone kleren, uren voor de spiegel, weet je het begin van je relatie nog? Ja klopt, die periode dat je nog actief bezig met je uiterlijk was. Natuurlijk pak je nog wel eens een douche en spuit je zo af en toe nog een luchtje op, maar jezelf zo optutten als een wijf omdat je anders een panda bent, dat gebeurt niet echt meer. Chips eten doen we daarentegen maar al te graag! Mannen en vrouwen, het is officieel bewezen: je wordt dikker in een relatie.

Men vermoede het al lange tijd, maar nu de bevestiging is nu daar. Een nieuwe studie van de universiteit van Queensland in Australië heeft geconstateerd dat relatiekilo’s een ding is. Zij onderzochten de afgelopen 10 jaar de gewichtsveranderingen van maar liefst 15.000 mensen. De uitkomsten waren schokkend. Mensen in een goede relatie waren gemiddeld bijna zes kilo zwaarder dan mensen die single zijn. Daarnaast werd er geconcludeerd dat mensen in een relatie jaarlijks gemiddeld 1,8 kilo zwaarder worden. Wat had je dan verwacht dat al die weekendjes bankhangen en Thuisbezorgd met je doen?

Ja jij ook

Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt toch? Als je een poosje met iemand gaat dan doe je (onbewust) wat minder je best. Je hoeft er niet meer op en top uit te zien, want je potje seks zit toch wel snor. Je hoeft niemand meer te overtuigen om mee te gaan naar je holletje, je hebt al een holletje en iemand die daar al gezellig in ligt te chillen. Wat je wel gaat doen in plaats van sporten is meer op de bank hangen, meer uit eten, meer lunchen, meer uitgebreid ontbijten en natuurlijk de manchegokaasjes, Italiaanse worstjes,  stokboord met aiolo, wijntjes en speciaalbiertjes niet te vergeten. Dat is ook allemaal niet erg, je hebt liefde gevonden maar tegelijkertijd een beetje je motivatie om fit te blijven verloren.

Het goede nieuws

How I Met Your Mother had helemaal gelijk. In een van hun afleveringen worden Barney en Robin super dik terwijl ze een relatie hebben. Toch is er ook goed nieuws voor mensen die een relatie hebben. De studie vond namelijk ook dat wij overal een gezondere levensstijl hebben. We roken minder, we eten minder junkfood en we eten meer groenten en fruit. Maar desondanks dat we misschien gezonder eten, eten we wel te veel zonder daar goed bij te sporten.

Werk aan de winkel

Pas je wel een beetje op jongen? Voor je het weeg je allebei 120 kilo, zit je opeens in het programma Obese en kun je gedag zeggen tegen je ooit zo florerende seksleven. Je vriendin of vrouw loopt er nu misschien soepeltjes bij, maar hoe doet ze dat na 20 jaar gelukkig in een relatie te zijn? Des te gelukkiger, des te vetter jullie worden. Dus draag die zak botten van je naar de sportschool een geef het goede voorbeeld aan je vriendin! Jullie zullen er allebei een stuk gelukkiger (en gezonder) van worden.

Foto: twitter.com

Reageer op artikel:
De relatiekilo’s zijn wetenschappelijk bewezen: we worden allemaal dikker in een relatie
Sluiten