De Range Rover Sentinel is volledig terroristproof

Redactie 10 sep 2015 Machines

Mocht je op een of andere dodenlijst staan of binnenkort gaan roadtrippen naar Syrië, Ethiopië of een andere brandhaard dan hebben wij dé auto voor je gevonden. Dit is de Range Rover Sentinel. Een bolide die is ontwikkeld door de Special Vehicle Operations van Land Rover. Special shit. 

Dat houdt in dat ‘ie heel wat kan hebben. Vijftien kilo TNT? Deze Range rijdt vrolijk verder. Een aanslag met Kalasjnikovs? Geen probleem. Handgranaten? Doe je best maar. De Sentinel beschikt over een VR8-certificering, wat inhoudt dat ‘ie bestand is tegen alle bovenstaande wapens.

De wagen beschikt over volledige bepantsering. Heeft dus kogelwerend glas en rijdt op runflat banden. Verder is de uitlaat sabotagebestendig, zit er een zelfherstellende brandstoftank op gemonteerd en is er een speciaal Emergency Escape System achterin de auto mochten de deuren geblokkeerd raken.

Verder beschik je over alle denkbare luxe die een normale Range je ook biedt. Onder de kap zit een 3.0 liter V6 Supercharged met 340 pk. Voor de superveilige wagen betaal je wel flink, want voor minder dan 400.000 euro rijdt ‘ie niet uit de showroom. Daar krijg je dan wel rijtraining bij maar moet je wel weer belastingen optellen. Veiligheid heeft nou eenmaal een prijs.

Reageer op artikel:
De Range Rover Sentinel is volledig terroristproof
Sluiten