De promo van het legendarische hotel Ritz Paris is een échte must-watch

redactie 10 jun 2016 Entertainment

Het legendarische hotel Ritz Paris wordt na een langdurige renovatie opnieuw geopend en de eigenaars hebben een Amerikaanse director (Zoe Cassavetes) gevraagd om een korte, dromerige promo te maken waarin de luxe en de class van het hotel naar voren komt. Een riante, maar ook wel ietwat overbodige luxe, want iedere man die zijn geschiedenis kent, weet dat Ritz Paris het mannelijkste hotel van Parijs is en geen promo nodig heeft om de hemel in geprezen te worden. Maar hé, wel zeer de moeite waard om te kijken. Leun achterover, zet ‘m full-screen, oordopjes in en genieten maar.

O, en waarom dit het mannelijkste hotel op aarde is? Omdat de legendarische romanschrijver, avonturier, nazi-killer, overheidsspion, bokser en oorlogsheld Ernest Hemingway het hotel tijdens een illegale verzetsmissie bevrijdde in de Tweede Wereldoorlog en er omringd door knappe Françaises sterke drank dronk.

En dan hebben we het nog niet eens over die keer dat de nazi’s Parijs bombardeerden, iedereen in hotel Ritz angstig onder tafel dook en Hemingway gewoon al etend bleef zitten alsof er niets aan de hand was. Mede dankzij dit soort heldhaftige oorlogsverhalen is Ritz een hotel met een rijke, roemruchte geschiedenis.


Ernest Hemingway
Reageer op artikel:
De promo van het legendarische hotel Ritz Paris is een échte must-watch
Sluiten