De Porsche Mission E is loeisnel, bloedmooi en helemaal elektrisch

thomas 15 sep 2015 Machines

Als je in de Randstad de snelweg op draait is de kans groot dat er binnen korte tijd een Tesla Model S voorbij komt zoeven. De elektrische vierwieler van Elon Musk is allang geen bijzonderheid meer om te zien en het is samen met een sporadische Ampera eigenlijk de enige elektrische auto die je ziet op de Nederlandse wegen.

Als het aan Porsche ligt gaat daar verandering in komen met hun ‘Porsche Mission E’. Het gaat voorlopig nog om een concept, maar het ziet er naar uit dat Tesla er een geduchte concurrent bij gaat krijgen. De ‘Mission E’ is dankzij 600 pk die je zelf kan verdelen over de vier wielen en vierwielsturing een waar racemonster. Binnen drie-en-een-halve seconde ga je van stilstand naar 100 km/u en de maximale snelheid ligt op 250 km/u. Volgens de Duitse fabrikant is dit alles voldoende om een rondje Nürburgring te doen in 8 minuutjes, en dat is geen misselijke tijd.

Ook belangrijk is dat je na één rondje circuit niet meteen naar een stopcontact hoeft te rijden want op een volle batterij kun je 500 kilometer rondscheuren. Mocht je zo lekker bezig zijn op circuit en de batterij leeg rijden dan hoef je ook geen uren te wachten voordat je naar huis kan want dankzij de Porsche Turbo Charging-lader is binnen vijftien minuten de batterij voor 80 procent volgeladen. Nog beter is de optie om draadloos op te laden want dan kunnen we eindelijk die onhandige stekker gedag zeggen.

Bij een elektrische auto mag je natuurlijk nog wel wat extra hightech snufjes verwachten. De ‘Mission E’ stelt op dit gebied geen teleur want hij is uitgerust met oogbalscanners. Deze scanners weten waar je naar kijkt zodat de displays alleen oplichten wanneer je er naar kijkt. Maar bovenal ziet ‘ie er waanzinnig uit. Kijk dan!

Reageer op artikel:
De Porsche Mission E is loeisnel, bloedmooi en helemaal elektrisch
Sluiten