De Nvidia Shield is een uitstekend Streaming Device

Redactie 28 jun 2017 Entertainment

Als jij iemand bent die graag series kijkt en met plezier een game speelt, dan heb je het vandaag de dag goed. Via Netflix kun je op elk gewenst moment een berg aan series kijken en voor je gameconsumptie is er ook keuze zat. Met Nvidia Shield kun je alles op één plek doen en het werkt behoorlijk goed. De Shield is een 4K-streaming device die van alle markten thuis is. We hebben hem een paar weken in gebruik en zijn echt enthousiast over het device. Dit zijn de drie dingen die je met de Shield kunt doen.

Thuisplek voor al je series en films

Ten eerste is het gewoon een fijn device voor al je behoeftes in videocontent. En als je over een 4K-televisie beschikt, kun je content in die resolutie bekijken. Zeker Netflix heeft al een paar shows die daar gebruik van maken en het resultaat is echt uitstekend. Naast je standaard Netflix-behoefte doet de Shield nog meer. Services als Amazon Video, HBO, Showtime, Youtube en anderen zijn ook gewoon beschikbaar. Net als dat je Spotify er op kunt spelen en via je audio setup die aan je televisie is gekoppeld muziek op hoogwaardige kwaliteit kunt afspelen. Qua navigatie werkt alles fijn met de remote, die bovendien gebruik maakt van voice control, mocht je iets heel specfieks zoeken.

Stream je favoriete games vanaf je pc

Mocht je in het bezit zijn van een mooie pc-setup, maar die weg hebben gestopt op zolder of een gamekamer, dan kun je via de Nvidia Shield al je favoriete games naar de woonkamer brengen. Handig als je een game hebt die je als een consolegame op je grote televisie wil ervaren of wanneer je een paar vrienden over de vloer hebt en met hen samen een multiplayer-game wil spelen. De kwaliteit van de stream is overigens uitstekend en met de meegeleverde controller heb je alles ander controle.

Of game direct op Geforce met je Nvidia Shield

Mocht je geen pc hebben, maar altijd wel interesse hebben gehad in de content die je op de pc hebt, dan kun je via de speciale Geforce service diverse pc-games streamen naar je Shield. Hiervoor hoef je dus geen sterke pc te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Daartegenover staat wel dat de service op abonnementsbasis werkt en je bepaalde games moet kopen om ze op deze manier te streamen. Dat geldt uiteraard niet voor de diverse free-to-play-titels die beschikbaar zijn. Daarnaast heb je ook toegang tot diverse Android-games die je direct op je Shield kunt spelen.

De Nvidia Shield is hier te koop en kost 229,99 euro.

Reageer op artikel:
De Nvidia Shield is een uitstekend Streaming Device
Sluiten