De Nixie is potentiële superuitvinding

koen 2 okt 2014 Entertainment

Je bent een berg aan het freeclimben, je bent getikte ollie’s aan het doen op je skateboard of je bent net met een Grizzlybeer aan het worstelen. gewoon iets anders vets aan het doen. Het zijn van die momenten dat je eigenlijk een actiefoto van jezelf wilt maken, maar de daadwerkelijk actie natuurlijk niet wilt verbreken. Gelukkig hebben een paar ontwerpers de oplossing gevonden met een toffe gadget: de Nixie.

Watsda? Een draagbare drone ontwikkeld die foto’s maakt terwijl jij aan het uitsloven bent. De camera zit normaal om je pols als een armband, maar op het moment dat jij jezelf in de schijnwerper wilt zetten laat het je los. Vervolgens doet de Nixie zijn werk en maakt foto’s van jou. Vervolgens keert het als een boemerang weer netjes terug, waarop je het weer om je pols kan schroeven. Duidelijk? Check het demofilmpje anders gewoon effe. Dan zal alle mist in je hoofd optrekken en veranderen in een kristalheldere lucht.

De drone is nog vol in ontwikkeling maar het prototype zal begin november worden gepresenteerd tijdens de finale van de Make It Wearable Challenge van Intel. Via deze link kun je Nixie blijven volgen en om te zien of zij de wedstrijd hebben gewonnen.  

Reageer op artikel:
De Nixie is potentiële superuitvinding
Sluiten